Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Harley Davidson Peirsman (tweede van links), hier met zijn ouders en broer, gaat een onvergetelijke communie tegemoet. Jodw

Harley Davidson uit ‘Don’t worry be happy doet communie, en hij viert niet alleen

TURNHOUT/KASTERLEE

-

Twee evenementen met in totaal 400 motoren en 150 vrachtwagens kunnen vandaag zaterdag zowel in Turnhout als in Kasterlee heel wat verkeershinder veroorzaken.

De lokale politie regio Turnhout wil de weggebruikers op de hoogte brengen van mogelijke hinder door twee evenementen die ongeveer gelijktijdig plaatsvinden. Harley Davidson Peirsman uit Kasterlee, ook bekend uit het Vier-programma Don’t worry be happy, viert vandaag zaterdag zijn plechtige communie, samen met de leerlingen van de 3Master in de Pinksterkerk aan de Koningin Astridlaan in Turnhout. “De ouders van de jongen deden onlangs in de tv-show Gert Late Night een oproep om tijdens de verplaatsing van en naar de kerk begeleid te worden door zo veel mogelijk motorrijders. Op dit moment zouden al zo’n vierhonderd motards hun aanwezigheid hebben bevestigd”, zegt een woordvoerder bij de politie. “Zij rijden om 9.45 uur in een lange stoet vanuit Kasterlee, via de Steenweg op Diest, de Steenweg op Zevendonk en de ring rond Turnhout naar de Pinksterkerk. Na de misviering, omstreeks 12.30 uur, begeleiden de motards de jongen via Vosselaar, Beerse, Gierle, Tielen en Lichtaart naar Olen.”

De jaarlijkse Truckrun in Turnhout. RR 

Op hetzelfde moment rijdt ook de jaarlijkse Truckrun uit. Dat is een evenement waarbij kinderen met een beperking gedurende enkele uren kunnen meerijden in de cabine van een vrachtwagen. De colonne met 150 vrachtwagens vertrekt om 10.30 uur en 11 uur aan de Industriedijk in Turnhout en rijdt langs Merksplas, Weelde, Ravels en Oosthoven opnieuw naar Turnhout. Ook om 14 uur en 14.30 uur rijdt de Truckrun uit. De politie raadt automobilisten aan om de colonne te laten passeren en niet te doorbreken. Op beide evenementen zijn politieagenten en seingevers aanwezig. (bvdl)

politie “De ouders deden een oproep in Gert Late Night en daar zouden 400 motards op afkomen”

Het beste van Enkel voor abonnees