Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Gerard J. (links) en Alex Koster (rechts rr

Internering voor man die Borgerhoutenaar met riek in het gezicht stak

Borgerhout

-

Gerard J. (64), de man die in 2015 een riek in het gezicht stak van Alex Koster (62) uit Borgerhout, wordt geïnterneerd. Dat besliste de correctionele rechtbank in Hasselt vrijdag. Het slachtoffer vocht vier dagen voor zijn leven op intensieve zorgen en houdt blijvende letsels over aan de aanval.

Gerard J., een vrijwilliger en medewerker van Natuurpunt, leefde al vijftien jaar op gespannen voet met het slachtoffer Alex Koster. De man uit Borgerhout had een chalet in Peer en die was een doorn in het oog van Gerard.

Op 6 augustus 2015 was Alex Koster er met zijn dochter aan het wandelen. Ze kwamen Gerard J. tegen, die struikgewas aan het verwijderen was. Hoewel tussen de beide mannen een omheining stond en Gerard J. dertig centimeter groter is dan Koster, voelde de Limburger zich bedreigd. Hij nam zijn riek en plantte die in het gezicht van de Antwerpenaar. Met levensgevaarlijke letsels werd die naar het ziekenhuis overgebracht. In de rechtbank verklaarde de dader zich niets meer te herinneren van de feiten als gevolg van een hersenbloeding in september 2017.

Volgens de rechters sukkelde de man met een geestesstoornis op het moment van de feiten en is er gevaar op recidive. Dat de man met voorbedachten rade handelde, achtte de rechtbank niet bewezen. Aan het slachtoffer en zijn familie is Gerard J. een voorlopig bedrag van 130.000 euro verschuldigd.

Alex Koster houdt wel blijvende letsels over aan de aanval. “We zijn deels blij met de uitspraak, maar de schade is helaas geleden en wij blijven met de problemen achter”, laat een familielid weten.(geho, jtp)

Het beste van Enkel voor abonnees