Lambrecht en Teuns tevreden met plaats in top tien van uitgeregende koninginnenetappe Dauphiné

Lambrecht en Teuns tevreden met plaats in top tien van uitgeregende koninginnenetappe Dauphiné

Foto: Photo News

Onze landgenoten lieten zich van hun beste zijde zien in de zevende etappe van Le Criterium du Dauphiné. Ex-ritwinnaar Dylan Teuns en witte trui Bjorg Lambrecht finishten netjes in de top tien van het dagklassement.

Klik hier voor onze digitale wielergids

LEES OOK. Helse weersomstandigheden in Dauphiné maar ritwinst voor Wout Poels en geel voor Jakob Fuglsang

Zonder ongelukken gaat Bjorg Lambrecht morgen het slotpodium in Champéry op als beste jongere van dit Critérium du Dauphiné. En een alleen al door het weer memorabele koninginnenrit liep hij als tiende binnen op 34 seconden van dagwinnaar Wout Poels. “Morgen geef ik er opnieuw een lap op. Ik sta nu zestiende in de stand. Het zou mooi zijn om mijn eerste Dauphiné binnen de vijftien te eindigen”, aldus de 22-jarige Knesselarenaar van Lotto-Soudal. Mopperen om het pokkenweer deed hij niet. “Ach, een viertal minuten was het niet te doen toen het zwaar hagelde, maar weet je, toen ik de Ronde van de Isard bij de U23 won, was het echt storm in het begin en sneeuw op het einde. Het was het laatste anderhalf uur dat het pas slecht werd. De laatste drie kilometer en onmiddellijk na de streep had ik koud. Ik zat doorlopend in tweede positie, maar toen ze dan onophoudelijk begonnen te demarreren en eraan snokten, ging het niet meer. Ik verkoos dan maar mijn eigen tempo te rijden, werd voorbijgestoken door Dylan Teuns en bleef op vijftig meter hangen. Ik ben een heel tevreden man. In het begin van de etappe probeerden zowel Steff Cras als Nils Politt verschillende keren me onder druk te zetten, maar ik had een goede dag. Op de voorlaatste klim zag ik dat het licht bij Cras was uitgegaan. Als ik morgen geen totale offday ken, is die witte trui van mij. En dan heb ik eventjes vakantie.”

Dylan Teuns wil zesde plaats vasthouden

Dylan Teuns viel gisteren terug van positie twee naar rang zes, maar daar kon de gelegenheidskopman van Bahrain-Merida mee leven. “Had je me vorige week zaterdag gezegd dat ik een etappe zou winnen, twee dagen in het geel zou rijden, en hopelijk zesde eindigen, dan had ik daarvoor getekend. Vergeet niet dat ik vandaag op zo’n lange slotklim van negentien kilometer toch mijn limieten moest opzoeken. Alles wat boven de tien kilometer klimmen is, haalt me toch uit de comfortzone. Negende hier in Les Sept Laux-Pipay, dat is beter dan ik vanochtend had verwacht. Ik durf ook niet te veel voorspellingen doen, want ik verwacht nog een oorlogsdagje. We staan uiteindelijk nog met zeven op een zakdoek van 33 seconden. Ik moet opnieuw hopen op een goede dag. Na vandaag mag ik content zijn, maar anderzijds is het ook geen zekerheid dat ik zesde blijf.”

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden