Tyson Fury klopt ongeslagen Duitser in amper twee rondes en steelt de show bij bokskamp in Las Vegas

Tyson Fury klopt ongeslagen Duitser in amper twee rondes en steelt de show bij bokskamp in Las Vegas

Foto: AFP

Mocht u er nog aan twijfelen: Tyson Fury is weer helemaal terug. Na twee jaar waarin hij geplaagd werd door mentale problemen, is The Gypsy King weer helemaal terug. Dat bewees hij in Las Vegas, waar hij de tot nu toe ongeslagen Duitser Tom Schwarz in twee rondes klopte. En Fury zorgde niet alleen voor spektakel met zijn prestatie in de ring.

Het was de eerste keer dat Tyson Fury mocht vechten in Las Vegas en de 30-jarige Brit wilde duidelijk een onuitwisbare indruk achterlaten. Daar slaagde hij al in nog voor de kamp begon: Fury droeg aanvankelijk een zwarte mantel, maar zodra hij de ring naderde, onthulde hij een volledig Amerikaans kostuum - inclusief hoge hoed. Het publiek smulde ervan.

Fury entertainde het publiek met zijn danspasjes, en dat deed hij ook tijdens de kamp. De Duitser Tom Schwarz, die nog geen enkele van zijn 24 wedstrijden verloren had, werd bont en blauw geslagen. De scheidsrechter vond het al in de tweede ronde genoeg, waardoor Fury won met een TKO. De toeschouwers werden wild. En Fury? Die vond er niet beter op dan een microfoon in de hand te nemen en te zingen voor zijn vrouw Paris.

Met de klinkende zege tegen Schwarz hoopt Fury meer vaart te brengen in de onderhandelingen met Deontay Wilder, de wereldkampioen zwaargewichten, omtrent een tweede kamp. “Volgend jaar wil ik jagen op Wilder en zijn groene WBC-gordel”, zo verklaarde Fury in Las Vegas. Fury en Wilder namen het op 1 december vorig jaar tegen elkaar op, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Een beslissing waar vooral Fury het oneens over was. Wilder mocht zijn titel behouden, hoewel Fury zelf vond dat hij de beste was in de kamp - een mening waarin hij door verschillende experts werd bijgestaan.

LEES OOK.Fury en Wilder houden het op gelijkspel, maar commotie over eindscores: “De wereld weet wie echt gewonnen heeft”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.