Wielrenner Stef (27) wint eerste BK Dikke Buiken: “Je moet minstens 105 kilogram wegen om te mogen deelnemen”

Wielrenner Stef (27) wint eerste BK Dikke Buiken: “Je moet minstens 105 kilogram wegen om te mogen deelnemen”

Stef Vekemans, de winnaar van het eerste BK Dikke Buiken, viert zijn overwinning. Foto: kma

Lier -

De 27-jarige Stef Vekemans uit Lier is in Viersel de eerste Belgische kampioen Dikke Buiken geworden. De organiserende Honda Amigo Drivers Club dromen nu al van het WK volgend jaar.

Met acht renners viel de opkomst zondag wat tegen. Maar de kandidaten aan de start waren wel waardige deelnemers. Geen vadsige mannen, maar echte atleten die ofwel door hun spiermassa of grote gestalte wat meer kilo’s meezeulen dan de gemiddelde wielertoerist.

De deelnemers werden op voorhand gewogen. Als ze minimaal 105 kilogram wogen, kregen ze een groene vlag. In totaal werd er dertig minuten en één ronde op een afgesloten parcours achter een derny gereden.

Stef Vekemans (27) uit Lier mag zich de eerste Belgische kampioen Dikke Buiken noemen. Hij vlamde tegen een gemiddelde van 42 kilometer per uur. Stef verbleef lang in de Verenigde Staten waar hij niet aan de fastfood kon weerstaan. “Ik ben 1,78 meter groot en weeg 108 kilo. Ik ben al twintig kilo afgevallen, maar er moeten er nog af”, vertelt de renner van Fitfaktor Duffel. “Ik vind dit Belgisch kampioenschap een heel goed initiatief, omdat je kan bewijzen dat je met een maatje meer ook nog sportief kan zijn.”

Yves Verhelst (37) uit Broechem werd knap tweede. Het brons was voor Peter Van Hoof uit Borsbeek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees