Verzakte klinkers worden vervangen door asfalt

Kruispunt Dorp-Oost met Bosdreef tot vrijdag 21 juni afgesloten

Kruispunt Dorp-Oost met Bosdreef tot vrijdag 21 juni afgesloten

De verzakte klinkers veroorzaken spoorvorming en worden de komende week vervangen door asfalt Foto: lochristi.be

Lochristi - Lobos is vanaf vandaag een weekje afgesloten van het centrum van Lochristi. Sinds zes uur deze morgen is het kruispunt van de N70 met de Bosdreef afgesloten tot en met vrijdag 21 juni 's avonds. De klinkerverharding vooraan de Bosdreef is verzakt en wordt door het Agentschap Wegen en Verkeer vervangen door asfalt.

Wie vanop de N70 richting Bosdreef wil, moet een ommetje voorzien langs de Pauwstraat, de Poelinkstraat, de Ledebeekweg en de Ommegangsstraat. Om beide rijvakken snel en kwaliteitsvol te kunnen asfalteren, wordt het kruispunt waar de heraanleg plaatsvindt, volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen wel de vertrouwde weg naar Lobos gebruiken. De bussen van de Lijn volgen ook een aangepaste route. De parking van AD Delhaize is aan de zijde van de Bosdreef ook niet bereikbaar, maar de zaakvoerder laat weten dat de oprit voor de nieuwe vestiging ter hoogte van Dorp-Oost wel kan gebruikt worden. Er wordt ook gevraagd om de parking alleen te gebruiken om te winkelen, en niet om er een hele dag te parkeren. Wellicht ondervindt u in de richting van Beervelde vanaf vandaag nog meer verkeersdrukte, want de werken op de E17 tussen het viaduct van Gentbrugge en Destelbergen zijn deze ochtend ook gestart in de genoemde richting. Daar verloopt het verkeer op twee versmalde rijstroken over meer dan 5 km, met een maximumsnelheid van 50 km  per uur. Daarbij is de R4 richting Destelbergen (en Lochristi) de komende week ook afgesloten. Wie langs de snelweg uit de richting Gent komt, moet dus wellicht een ommetje maken via de uitrit 11 Beervelde om naar Lochristi te komen. 

Eerder kon u hier al lezen dat de werken in de Bosdreef eigenlijk begin juni hadden moeten plaatsvinden, maar dat ze een tweetal weken werden uitgesteld. Tot nu dus.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio