Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Historische logeerpartijen

Op VTM gaan ze sinds vorige week opnieuw uit logeren en in de tweede ronde van Met vier in bed testen B&B-uitbaters adresjes gevestigd in historische panden.

De toer begint vanavond in Kasterlee, waar Kris en Els een vakantiewoning voor liefst 32 personen hebben ondergebracht in een oude driehoekshoeve. Een jaar lang verbouwden ze de boerderij die op enkele honderden meter van hun eigen landbouwbedrijf ligt. Dat het koppel zich aan een vakantiewoning waagde, heeft alles te maken met de onzekerheid verbonden aan het beroep van landbouwer, maar ook aan de eenzaamheid van de stiel. “Ik wilde niet alleen de dieren en de veearts zien”, zegt Els.

Konijnen en steenkool

De rest van de week worden er bedjes uitgedeeld in Ten Aard, een dorpje in de buurt van Geel, in Zwijndrecht en in Waasmunster. In Ten Aard runt voormalig Antwerp-voetballer Kevin Oris met zijn vrouw Katrien de Worfthoeve, een verbouwde konijnenboerderij. In Zwijndrecht is het dan weer een vierkantshoeve uit 1580 die na restauratie tot B&B haar oorspronkelijke naam, De blauwe hoeve, behield. Sarah en collega Tim baten er een logement annex brasserie en kinderboerderij uit.

Met de opmerkelijkste site sluit de Met vier in bed-week af: De koolputten in Waasmunster. Waar Jan en zijn partner Luc nu een B&B met brasserie en kunstgalerie hebben ingericht, werd in de jaren 30 nog steenkool opgeslagen en verhandeld. (jdr)

Met Vier in Bed, VTM, 21.15 uur

.