Omdat ze geen duurzaam en ecologisch speelgoed vond, besloot mama Danielle het dan maar zelf te maken

Omdat ze geen duurzaam en ecologisch speelgoed vond, besloot mama Danielle het dan maar zelf te maken

Danielle Verbruggen bij haar duurzame en ecologische stapelspeelgoed. Foto: mwm

Maldegem -

Met haar zelfontworpen ecologische speelgoed sleepte Danielle Verbruggen (40) in de Pop Poll-ideeënwedstrijd van Biz­idee de eerste plaats in de wacht. Ze mocht een prijzenpot ter waarde van 4.000 euro mee naar huis nemen.

Danielle Verbruggen plaatste haar job als leerkracht in het buitengewoon onderwijs on hold om zich volledig te kunnen focussen op haar start-up Lunalu. “Met mijn zaak ontwikkel ik ecologisch speelgoed en biologisch textiel voor baby's en kinderen”, zegt Danielle, mama van Luna (6) en Lucas (8). “Met de geboorte van onze kinderen ging ik op zoek naar ecologisch en duurzaam speelgoed. Toen ik vaststelde dat het aanbod heel beperkt was, besloot ik om zelf dergelijk speelgoed te ontwikkelen. Ik verdiepte me in de chemische wereld van de polymeren en besloot op basis van biopolymeren biologisch plastic te maken, dat volledig recycleerbaar is. Wanneer kinderen het speelgoed ontgroeid zijn, kan het teruggebracht worden. Volgens het circulaire principe wordt er dan nieuw speelgoed van gemaakt.

Met haar stapelspeelgoed voor baby's wist Danielle de jury te overtuigen. “Er staan diertjes en cijfers op. Het is dus niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook heel leerrijk”, zegt Danielle. “Het is de bedoeling om mijn eerste product in de nabije toekomst op de markt te brengen. Naast ecologisch speelgoed zullen de mensen bij Lunalu ook terechtkunnen voor baby(zwem)kledij en andere baby-accessoires gemaakt van biologisch textiel.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees