Man overleden na schermutseling met ‘Carapilsbende’ aan Iepers station

Man overleden na schermutseling met ‘Carapilsbende’ aan Iepers station

Het station van Ieper, waar het incident gebeurde. Foto: Thijs Pattyn

Ieper -

Een 44-jarige man die vorige week na een woordenwisseling aan het station van Ieper ten val kwam met de fiets, is overleden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. De hoofdverdachte is een man die vaak rondhangt met anderen aan het station, die smalend wel eens eens de ‘Carapilsbende’ genoemd worden. Hij wordt nog altijd gezocht.

Vorige week donderdag kwam het tot een woordenwisseling tussen het slachtoffer en enkele leden van de Carapilsbende. De veertiger kwam daarbij ten val, maar hij kon nog met zijn fiets naar huis rijden. Zijn moeder alarmeerde de hulpdiensten toen hij de volgende dag niet meer wakker werd. De toestand van het slachtoffer was lange tijd kritiek. Maandag is hij overleden aan zijn verwondingen.

Aan de hand van camerabeelden weet het parket wie bij de schermutseling betrokken was. Het gaat om enkele personen die vaak alcohol drinken op de bankjes op het Colaertplein in Ieper en soms overlast veroorzaken. Ook het slachtoffer was geen onbekende voor de politie.

Corrigeer

NIEUWS