Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Rudi Cossey stond voor het eerst op het veld bij Cercle. “Lang werken bij een club is niet evident meer.” Bart Vandenbroucke

Voetbal Jupiler Pro League Cercle Brugge begint aan het nieuwe seizoen

Assistent-trainer Rudi Cossey komt over van buur Club

“Direct de juiste ingang genomen”

Het huiswerk is nog lang niet af, maar toch begon het nieuwe seizoen gisteren al voor Cercle. Assistent-trainer Rudi Cossey en tester Maxime Wackers waren de enige nieuwe gezichten in afwachting van de komst van een delegatie uit Monaco.

Ruim één uur voor de training wees Dany Verlinden zijn oud-ploegmaat Rudi Cossey al de weg naar het oefenveld van Cercle. De van Club overgekomen assistent kon meteen vaststellen dat de twee nieuw ingezaaide velden er perfect bij lagen. Cossey had zich ’s morgens ook niet vergist van ingang. “Ik ben een nuchter persoon en kan mij makkelijk aanpassen. Wie mij kent, weet dat. Goed werken en goed presteren is mijn motto. Ik werk in de eerste plaats voor een ploeg wil meehelpen om er het maximum uit te halen. Dat deed ik bij mijn vorige ploegen ook.”

“Lang werken bij een club is tegenwoordig niet evident en soms is het goed om een stapje terug te zetten en op lange termijn meer continuïteit en stabiliteit te krijgen. Bij Club kon dat niet meer, ik had een contract van twee jaar en het bestuur nam de beslissing om te stoppen. Het ging niet ­alleen om mij, maar ook om Leko, de videoanalist en zelfs Timmy Simons moet een stap opzijzetten. Je moet dat gewoon accepteren.”

Aan de omgeving moest Cossey niet wennen, wel aan het werken zonder T1. “Voor­lopig werd de lijn van vorig seizoen gevolgd, omdat José Jeunechamps de groep het best kent. Het is wachten op de visie en werkwijze van de nieuwe coach, woensdag of donderdag weten we allicht meer.”

Niemand die er nog moet aan twijfelen dat Fabien Mercadal de nieuwe man wordt. De ex-trainer van Caen moest echter nog wat formaliteiten regelen. Qua spelers hoopt Cercle tegen de stage 80 procent van de namen ingevuld te krijgen. “Pas tegen 1 september heb ik verlof gepland, want dan moet alles achter de rug zijn”, aldus technisch directeur François Vitali. “Er mogen vijftien nieuwkomers verwacht worden, de Fransen van Monaco hebben nog vrij tot eind deze maand. Sommige spelers moeten we soms ook proberen te overtuigen om naar hier te komen. We willen ook nog drie Belgen. Bij voorkeur een keeper, een middenvelder en een spits. Marega keert niet terug, we hebben iemand beter op het oog. Met Gianni Bruno vonden we geen akkoord. Ook Palun en Lambot kunnen maar beter iets anders zoeken. Ik hoor dat Lambot vooral in 1B zoekt.”

Dopingzondaar Lusumba

Kwaliteit primeert voor Vitali en daarom sluit hij ook de terugkeer van Arnaud Lusamba niet uit. De speler werd in maart op doping betrapt en vervolgens ontslagen. “We konden toen niet anders, maar iedereen verdient een tweede kans. Lusamba zit zonder club, maar heeft het potentieel om met ons de linkerkolom te halen. Voor ons is en blijft hij dus een ern­stige optie.”

Het beste van Enkel voor abonnees