‘Voor een integrale ecologie: bodem, humus en mens’

Om het uur geeft Marc een rondleiding door de graanvelden, waarbij je een heldere uitleg krijgt over de vier activiteiten waar HUMUS dagelijks mee bezig is. Eerst komt de diagnose, verzorging en bewerking van de bodem. Dan komt er een hoogwaardige humusrijke compost in tien weken. Er worden vervolgens oude granen zoals quinoa, oerspelt, rogge en gierst  en vlinderbloemigen als soja en linzen geteelt. Tenslotte gaat het over de graanverwerking: het sorteren, reinigen en pellen van de granen.

Nieuw dit jaar is de demo biobrood bakken door Hilbrand en Wenzel van Het Reizend Bakhuis in de vernieuwde ovenbuur en een historische toelichting door de Geschied- en heemkundige kring Zulte. Er is ook een demo granen kuisen en pellen.

Je kan even op adem komen op het tuinterras met een drankje of gebak, terwijl de kinderen zich nuttig vermaken in het kinderatelier met koekjes bakken met granen van de boerderij.

Om 15 u start het kringgesprek 'Biedt klimaatverandering ook kansen?' met Damien Versele. Inschrijven hiervoor kan via benedicteversele@hotmail.com .

Lunch

Er wordt een lunch van granenburger met linzen en frisse groenten aangeboden voor €15. Er is ook een veggie hamburger voor €6. Schrijf voor de lunch in via info@bio-compost.be of 09 388 73 29.

De rest van de dag zijn er ook stukken bloementaart en biologische drankjes te verkrijgen op het tuinterras.

Praktisch

Wanneer: zondag 23 juni 2019 van 10 tot 18 u

Waar: Zaubeekstraat 227, 9870 Zulte

Meer info: Marc Verhofstede, HUMUS,  tel. 09 388 73 29 of 0472 97 02 77 en www.bio-compost.be of op de Facebookpagina Humus Bioboerderij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio