FOTO. Gezellig op Levende Leiedag van Natuurpunt aan het sas van Astene

Foto: Brigitte Delmeire

Deinze / Nevele - Zondag zorgde de Levende Leiedag van Natuurpunt voor een gezellige dagje aan Astenesas. Natuurpunt probeert stap voor stap het 'Natuurpark Levende Leie' te creëren en Natuurpunt Gent en Natuurpunt Tussen Leie en Schelde, waar een deel van Deinze toe behoort, hadden daarvoor de handen in elkaar geslagen. De opbrengst gaat naar de verdere uitbouw van het natuurpark.

Het werd een gezellige toeloop, zondag aan het sas van Astene. Honderden liefhebbers van Leie en natuur beleefden er een ideale zondaguitstap. Ze maakten er op een speelse manier kennis met het project Natuurpark Levende Leie en met de attractiviteit van de Leiestreek tussen Deinze en Gent. De vele activiteiten waren de hele namiddag erg druk bezet en de deelnemers waren opgetogen over de variatie, gezelligheid en leerzaamheid.

Er was meer te beleven dan je op kon: erfgoedwandelingen, sloepentochtjes, informatiestandjes, yoga, kajak, natuurfotografie, eetkraampjes, biomarktjes, algen, korstmossen, bloemen, bijen, microscopisch leven, kinderspelen, animatie en gezellig tafelen in het hoge gras. Zelfs een natte bui aan het einde van de namiddag kon de pret niet bederven. En toen kwam er nog een geanimeerde prijsuitreiking van de fotowedstrijd met veiling van de knapste foto's.

Elk voorjaar organiseert Natuurpunt een Levende Leiedag, een feestdag om de voortgang van het project Natuurpark Levende Leie te markeren. Het project heeft de ambitie op langere termijn de mooiste natuurgebieden verspreid over beide oevers van de Leie tussen Deinze en Gent met elkaar te verbinden tot een groot natuurpark met een oppervlakte van 1200 hectare waarin de bescherming van de natuurwaarden centraal staat.

Natuurpunt en zijn partners kiezen voor de Levende Leiedag elk jaar een andere locatie aan de oevers van de Leie. Voor deze editie was dat Astene-Sas en duidelijk een voltreffer. Natuurpark Levende Leie wordt nu wel definitief een begrip in deze mooie Leiestreek.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio