Anderlecht is met Appiah al overbodige speler kwijt en ook zorgenkind Vranjes staat dicht bij transfer

Anderlecht is met Appiah al overbodige speler kwijt en ook zorgenkind Vranjes staat dicht bij transfer

Foto: Photo News

Anderlecht moet zijn kern fors afslanken en is nu toch al een overbodige speler kwijt: de transfer van Dennis Appiah naar Nantes is rond. En het lijkt er ook sterk op dat zorgenkind Ognen Vranjes straks de deur achter zich dichttrekt.

De rechtsback kwam in 2016 van het Franse Caen en keert nu dus terug naar de Franse Ligue 1, bij Nantes wacht een vierjarig contract. Anderlecht vangt zo’n 750.000 euro voor de flankspeler, die destijds 3 miljoen kostte. Ook Trebel werd genoemd bij Nantes maar daarover blijft het stil.

Vranjes op weg naar AEK

“Bad boy” Ognen Vranjes is dan weer op weg naar zijn ex-club AEK Athene, donderdag reist de Servische verdediger af naar Griekenland voor een uitleenbeurt zonder aankoopoptie. Vranjes stapelde vorig seizoen de (extrasportieve) problemen op bij paars-wit en zat lange tijd in de B-kern. Vranjes heeft in Brussel nog een contract tot 2022 maar was onmogelijk geworden door zijn rebels gedrag op en vooral naast het veld.

Voorts werd Santini bij Sampdoria genoemd en Lawrence bij Rangers, Stoke en Swansea. Ivan Obradovic, Ryota ­Morioka, Yannick Bolasie, ­Ilias Moutha-Sebtaoui en Boy de Jong zijn al weg.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.