Nooit meer optreden missen op OdeGand: zitjes gegarandeerd in 11 uitgestippelde routes

Nooit meer optreden missen op OdeGand: zitjes gegarandeerd in 11 uitgestippelde routes

Te zien op Odegand en op de foto nog even op de Kouter: flamencodanseres Elena La Grulla. Zij treedt op op het Bisdomplein, een nieuwe locatie van het stadsfestival. Foto: fvv

Gent -

Met 11 voorgeprogrammeerde routes waaruit de bezoeker nu al een keuze kan maken, wil OdeGand na 16 edities de festivalbezoeker de garantie geven dat hij drie indoorconcerten op één namiddag kan meemaken. Gedaan met keuzestress en teleurstellingen.

De voorbije 16 jaar kreeg de bezoeker van OdeGand de keuze uit een indrukwekkende reeks concerten en optredens die op één namiddag plaatsvonden. Dat leidde vaak tot teleurstellingen. Soms zat bij aankomst de zaal al vol en was er geen tijd om snel nog naar een andere locatie te gaan.

11 routes

Algemeen en artistiek directeur Veerle Simoens: “We hebben de voorbije jaren ons systeem al fel verbeterd door elk concert drie keer te laten plaatsvinden. Dat was nog niet genoeg. Dus gaan we nu nog een stap verder. We stippelden 11 routes uit, waarbij we garanderen dat wie voor een route kiest, zeker is van een plaats voor de drie concerten op dat parcours.”

De concertbezoeker kan zelf de volgorde van zijn zalen bepalen en heeft tussen elk concert 75 minuten ‘vrij’, terwijl het hooguit 15 minuten duurt om van de ene naar de andere zaal te gaan.

De 11 routes overlappen elkaar gedeeltelijk. Zo komt het concert van het Italiaanse collectief Canzoniere Grecanico (Capitole) voor in 7 van de 11 routes. Missa Criolla van Musica Temprana in de Sint-Baafskathedraal zit in vier van de elf routes.

Wie vooraf een route boekt, hoeft, zoals in het verleden wel het geval was, zijn dagpas niet vooraf af te halen, maar krijgt zijn ticket in de eerste van de drie zalen. Bezoekers aan Odegand kunnen dus vanaf nu al rustig hun keuze maken en vanaf vandaag, 10 uur, online boeken.

Zingende koren op zondag

Eerder raakte al bekend dat OdeGand dit jaar voor het eerst een uitloper heeft op zondag 15 september. Die dag staan een dertigtal koren opgesteld in de driehoek stadshal, Bisdomplein en Kalandeberg. Daar zingen ze tegelijk dezelfde creatie. Wie in die driehoek wandelt, hoort op elk moment een koor zingen.

Odegand, zaterdag 14 september.

www.odegand.gent

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio