K&T Sint-Hubert lanceert 'bakkeren', nieuw kaartspel

K&T Sint-Hubert lanceert 'bakkeren', nieuw kaartspel

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Kaart- & Teerlingclub is ambitieus en wil een nieuw kaartspel lanceren. ‘Bakkeren’ kan door iedereen gespeeld worden en K&T gaat daarover graag uitleg geven bij verenigingen. Op donderdag 20 juni zijn zij te gast bij OKRA Deinze&Petegem, waar ondertussen niet minder dan 150 aanwezigen het kaartspel willen leren spelen. En er is nog meer. Op zaterdag 21 september organiseren zij de ‘Dag van de kaarter’ in Ter Wilgen.

Bakkeren

Voorzitter Christian Lachaert: ‘Wij willen ook in Deinze en onze regio zoveel mogelijk mensen aan het kaarten krijgen en geven daarom initiaties over een kaartspel dat gemakkelijk aan te leren is. Wij lanceren namelijk het kaartspel “bakkeren”, dat door iedereen kan gespeeld worden. We vergelijken het met een gezelschapsspel dat ook in het gezin met kinderen of kleinkinderen kan worden gespeeld. Ook voor verenigingen komen wij graag uitleg geven hoe dit kaartspel in elkaar zit, zodat ook zij op hun beurt een kaartnamiddag of -avond kunnen organiseren.’

Op donderdag 18 juli is er een initiatieles van dit kaartspel op de jaarlijkse kaart- en spelnamiddag van K&T Sint-Hubert in zaal Ter Wilgen in de Poelstraat in Petegem. Men heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om die dag te manillen, wiezen, bieden, rummikub, teerlingen of rummikub te spelen. Er is taart met koffie voor slechts €3. Hiervoor kan je best op voorhand inschrijven via Christian Lachaert, tel. 0473/72 61 39 of  lachaert.christian@telenet.be.

Dag van de kaarter

Kaart- & Teerlingclub Sint-Hubert organiseert ‘De dag van de kaarter’ in zaal Ter Wilgen op zaterdag 21 september. Iedereen kan er die dag terecht om te manillen, bieden, wiezen, enz…. want kaarten is terug hip, zeggen ze bij K&T Sint-Hubert. Het kaartspel verbindt mensen, het is een mooi tijdverdrijf en het stimuleert de sociale contacten. En er wordt ook weer gekaart bij de jeugd in hogescholen en universiteiten.

130 actieve leden

Wij hebben in onze vereniging 130 actieve leden die aangesloten zijn om te kaarten (bieden) en teerlingen. Dit aantal is gelimiteerd waardoor er een wachtlijst is ontstaan waarop er zich tot op heden 35 personen hebben ingeschreven. We kaarten & teerlingen elke derde vrijdag van de maand maar organiseren ook regelmatig vrije kaartavonden waarbij iedereen welkom is.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio