Vijf schoolkinderen lichtgewond bij aanrijding in Leuven

Vijf schoolkinderen lichtgewond bij aanrijding in Leuven

De Tervuursesteenweg in Leuven Foto: Google Maps

Leuven -

Op de Tervuursesteenweg in Leuven zijn woensdagochtend vijf schoolkinderen lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval. De schoolbus waarin de kinderen zaten, werd langs achter aangereden door een personenwagen en vijf kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de Leuvense lokale politie.

De bus stond met de 4 knipperlichten in werking stil op de Tervuursesteenweg om nog iemand te laten opstappen, maar de 18-jarige bestuurder van een personenwagen merkte dat te laat op en botste met een harde klap tegen de bus. In de bus bevonden zich op dat moment zeven kinderen en een schoolbegeleidster, die flink dooreen geschud werden.

Vijf kinderen tussen 9 en 14 jaar oud, die klaagden over nekpijn, werden met twee ziekenwagens overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De schoolbegeleidster vergezelde hen. Ook de bestuurder van de personenwagen werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De betrokken scholen verwittigden zelf de ouders van de kinderen. Omdat het ongeval zich voordeed tijdens de drukke ochtendspits, ontstond er een lange file op de Tervuursesteenweg. De auto die op de bus reed was zwaar beschadigd en moest door een takelwagen worden versleept.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees