Werfkraan zakt door grond in Roeselare en beschadigt afvoer van regenwater

Werfkraan zakt door grond in Roeselare - Beeld: GSD. Video: Het Nieuwsblad

Roeselare -

Bij afbraakwerken in de Sint-Michielstraat in Roeselare is woensdagmorgen een zware werfkraan door de grond gezakt. De bestuurder bleef ongedeerd, maar er is wel schade aan een koker die het regenwater afvoert.

Mensen die aan het werk waren in de straat zagen de kraan kort voor 11 uur plots kantelen. Een van de rupsbanden zakte plots weg in de grond en de grijparm sloeg tegen een deel van het gebouw dat nog afgebroken moest worden. Collega’s schoten de bestuurder meteen te hulp en hielpen hem uit zijn cabine klauteren. Hij kwam er met de schrik vanaf.

Ook de schade leek in eerste instantie al bij al beperkt, tot duidelijk werd dat een koker van Aquafin die onder de werf loopt, ook in de brokken deelde. Daardoor kon het regenwater niet meer naar De Mandel stromen. Aangezien er ‘s avonds onweersbuien worden voorspeld zou dat voor grote problemen kunnen zorgen. In de koker zit trouwens een afvalcollector. Als die ook kapot is, komt al het afvalwater in de beek terecht.

Om de situatie in te schatten en op te lossen, kwam een crisiscel ter plaatse met mensen van de brandweer, de politie en een noodplanningsambtenaar. De afbraakfirma had ondertussen al een andere kraan laten komen om de gekantelde kraan gedeeltelijk recht te trekken. Op de site wordt een voormalig jeugdhuis afgebroken om een nieuw appartementcomplex te plaatsen.

Iets na 15 uur kon de kraan uit de put worden gereden. Aquafin zal nu bekijken wat de schade is. Als die meevalt, kan het regenwater - dat preventief werd afgesloten - weer kunnen doorstromen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees