Alweer inval in omstreden nagelsalon: "In de zaak woont blijkbaar een volledige familie"

© PhotoNews

Zwartwerk en mensenhandel in een door Aziaten gerund nagelsalon: het is al de tweede keer in korte tijd dat politie en inspectiediensten dat hebben vastgesteld bij een inval in een zaak in de Leuvensestraat in Vilvoorde. Nog geen maand geleden werd wat verderop in dezelfde straat al een nagelsalon gesloten.

rdb/ddl

De nagelstudio Fashion Nails werd nog geen maand geleden verzegeld, maar aan de overkant van de Leuvensestraat dook al een nieuwe, gelijkaardige zaak op. Er ontstonden al meteen vermoedens dat de uitbaters niet volgens het boekje werkten.

Een inval door de lokale politie en de inspectiediensten bevestigen nu die vermoedens. “Er werd een amalgaam aan inbreuken vastgesteld”, zegt Hans Bonte (SP.A), burgemeester van Vilvoorde. “Zo werden er inbreuken vastgesteld op de wetten rond zwartwerk en mensenhandel, en tegelijk werden er ook illegalen aangetroffen. In de zaak zelf woont blijkbaar een volledige familie.”

Opnieuw gaat het om een zaak die uitgebaat wordt door Aziaten. Er zou ook een link zijn met de mensen van Fashion Nails, de zaak die amper een maand geleden werd verzegeld en zeker nog tot augustus dichtblijft.

Strijd met advocaten

“Er is daarrond een juridische strijd met advocaten aan de gang”, zegt burgemeester Bonte nog. Hij liet de nieuwe nagelstudio voorlopig nog niet sluiten. “Al ben ik dat wel van plan. Maar ik moet eerst de uitbaters en de eigenaar van de winkel uitnodigen voor een gesprek. Pas nadien kan ik overgaan tot een eventuele verzegeling.”

De nagelsalons, die tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten en uiterst lage prijzen hanteren, vormen een fenomeen dat vanuit de hoofdstad komt overgewaaid. Daar werden in het verleden ook al gerichte acties opgezet, voornamelijk tegen nagelsalons in de omgeving van de Brouckère, eveneens uitgebaat door Aziaten.

“Het is overduidelijk dat de betrokken zaken hier in Vilvoorde linken hebben met dat Brusselse netwerk”, zegt Hans Bonte nog. “Daarom herhaal ik mijn vraag aan de procureur van het parket Halle-Vilvoorde, om eens rond de tafel gaat zitten met de Brusselse procureur, om te bekijken hoe we dit probleem kunnen aanpakken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie