Politie onderzoekt verdachte containers, mogelijk chemisch drugsafval gedumpt

De politie sloot de Schoeperstraat af en onderzocht de vaten. Foto: if

Damme -

De politie en het parket onderzoeken twee grote vaten met daarin een voorlopig onbekende substantie. Er wordt in de richting van chemisch drugsafval gedacht. De twee vaten stonden in het midden van een doodlopende straat in Moerkerke (Damme).

Twee grote IBC-containers. Dat trof een voorbijganger dinsdagmorgen in het midden van de Schoeperstraat in Moerkerke aan. De containers versperden de kleine, doodlopende straat midden in de velden.

Wat er precies in de containers zat, was niet duidelijk, maar de man alarmeerde meteen de hulpdiensten. De politie en brandweer kwamen ter plaatse en verplaatsten de obstakels naar de kant van de weg.

De Schoeperstraat werd afgesloten en de politie startte een onderzoek. De speurders gaan uit van drugsgerelateerde feiten en hebben het parket op de hoogte gebracht. Daar houden ze de lippen voorlopig stijf op elkaar. Wellicht omdat het ook voor hen nog niet helemaal duidelijk is wat er precies in de vaten stak.

“We zijn op de hoogte van de vondst en er loopt een onderzoek”, klinkt het kort. “Van arrestaties is nog geen sprake.”

Een van de denksporen is dat de vaten - die elk toch duizend liter kunnen bevatten - chemisch drugsafval bevatten of een product dat gebruikt wordt om drugs te vervaardigen. De eerste optie lijkt echter waarschijnlijker, aangezien het zomaar midden op straat gedumpt werd. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies in de containers vervoerd werd.

Civiele Bescherming

In de loop van de middag kwam ook de Civiele Bescherming ter plaatse. Die werd opgetrommeld om de vaten veilig op te halen en te vervoeren. De medewerkers van de burgerbescherming trokken hun bekende witte pakjes aan om niet rechtstreeks met het goedje in contact te komen. Alle acties wijzen erop dat de onderzoekers de ontdekking van de IBC-containers heel erg serieus nemen. Al zal pas later blijken wat de inhoud precies was en of er inderdaad sprake is van strafbare feiten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees