Man (39) niet gestraft voor relatie met 16-jarig meisje waarmee hij nu samen woont

Man (39) niet gestraft voor relatie met 16-jarig meisje waarmee hij nu samen woont

Foto: Belga

Waregem -

De 39-jarige man die al meer dan een jaar een relatie heeft met een minderjarig meisje kreeg opschorting van straf. De Waregemnaar is enkel veroordeeld voor aanzetten tot ontucht. De aanranding van de eerbaarheid acht de rechter niet bewezen.

Het leeftijdsverschil van meer dan twintig jaar hield de Waregemnaar niet tegen om ruim een jaar geleden opnieuw contact te zoeken met het toen 16-jarige meisje. De man leerde het meisje kennen toen ze nog een relatie had met de zoon van zijn vorige vriendin. Na de relatiebreuk met zijn ex-vriendin vernam de dertiger dat ook het minderjarige meisje gebroken had met haar vriend. Via sociale media zocht hij contact met haar. Volgens het parket ging de man al vanaf de eerste date over de schreef. “Op hun eerste afspraakje was er al een tongkus en op de tweede date kreeg het meisje lingerie cadeau”, zei de openbare aanklager tijdens het proces.

Maandenlang had de man een geheime relatie met haar. Uiteindelijk vonden de ouders van het meisjes berichten in haar gsm. “De beklaagde heeft het meisje volledig in zijn grip. Hij laat haar geen seconde met rust. In vier maanden stuurden ze 3.200 berichten naar elkaar. Hij manipuleert haar enorm. Het slachtoffer is heel erg beïnvloedbaar, ze is zwakbegaafd en gaat naar het bijzonder onderwijs. Zo mag ze zelfs niet meer afspreken met vrienden.”

De beklaagde betwiste dat hij haar manipuleerde, maar gaf wel toe dat hij zich jaloers heeft gedragen. Hij benadrukte dat het gaat om pure liefde. “Ik had moeten stilstaan bij haar leeftijd, maar ik had nooit kwade intenties. Ik was en ben nog steeds verliefd.”

Samenwonen

Ondertussen is hij al meer dan een jaar samen met zijn minderjarige vriendin. Ze wonen sinds een maand samen. Volgens het parket was er sprake van aanranding, maar het koppel betwistte dat ze seksuele betrekking hadden. De rechter sprak de Waregemnaar vrij voor aanranding, maar de man is wel veroordeeld voor aanzetten tot ontucht. De rechter gaf hem de opschorting van straf, maar de Waregemnaar moet zich wel aan probatievoorwaarden houden. Hij is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten.

Man (39) niet gestraft voor relatie met 16-jarig meisje waarmee hij nu samen woont
Foto: shutterstock
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees