Onrust in gevangenis van Oudenaarde: gedetineerden lopen op het dak

Oudenaarde -

De politie moest massaal uitrukken naar de gevangenis van Oudenaarde toen bleek dat er twee gedetineerden op het dak liepen. De omgeving werd volledig afgesloten, maar na onderhandelingen met de directie kon de situatie opgelost worden.

Woensdagavond zijn brandweer en politie naar de gevangenis van Oudenaarde geroepen omdat twee gedetineerden op het dak liepen. Volgens Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het gevangeniswezen, voerden de twee mannen een geweldloze actie, maar de motieven zijn nog niet bekend. Ze zouden tijdens een wandeling omhoog geklommen zijn. “Alle andere gedetineerden zijn probleemloos naar de cel teruggekeerd”, zegt ze. Het gevangeniswezen houdt het op een “intern dispuut” dat op een andere manier onder de aandacht gebracht moest worden.

Buurtbewoners kregen de opdracht hun huis niet te verlaten en deuren gesloten te houden. Volgens burgemeester Marnic De Meulemeester van Oudenaarde werd er onderhandeld met de gevangenen. De politie kwam ter plaatse om te voorkomen dat de mannen ontsnappen. Wie tijdens het incident naar huis wou en daarvoor langs de gevangenis moest passeren, moest wachten. Na de onderhandelingen zijn de twee mannen terug naar beneden gekomen. “Ze werden naar een veiligheidscel gebracht. We gaan onderzoeken hoe ze op het dak geraakten, maar er was geen vluchtgevaar”, zegt Van De Vijver.

De interne veiligheidsdienst van de gevangenis gaat het incident verder onderzoeken.

Onrust in gevangenis van Oudenaarde: gedetineerden lopen op het dak
Foto: pd
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees