Thomas De Gendt en Tim Wellens gaan samen offroad in “het Lapland van Spanje”

Thomas De Gendt en Tim Wellens gaan samen offroad in “het Lapland van Spanje”

Foto: Marc Herremans - Mediahuis

Thomas De Gendt en Tim Wellens breien een vervolg aan het fietsavontuur dat ze vorig jaar na de Ronde van Lombardije beleefden. Toen fietste het duo van Lotto-Soudal na de Ronde van Lombardije samen 1.002 kilometer van het Italiaanse Como in zes dagen naar huis. Dit jaar kiezen De Gendt en Wellens voor de Montañas Vacías: een route van zo’n 700 kilometer, meestal over onverharde wegen, door het meest desolate stuk van Spanje.

LEES OOK. Het ultieme reisverhaal: Thomas De Gendt en Tim Wellens fietsten van Como naar Semmerzake (+)

De Montañas Vacías - letterlijk: de lege bergen - bevinden zich ruwweg tussen Valencia en Madrid. Het is een verzameling van veelal onverharde fietsroutes door het ”Lapland van Spanje”, zo genoemd omdat het samen met Lapland en de Schotse Hooglanden tot de minst bevolkte gebieden van Europa behoort.

En daar gaan Wellens en De Gendt na het seizoen samen een fietstocht van bijna 700 kilometer rijden. “Dit jaar gaan we offroad. Dit jaar worden de Montañas Vacías onze locatie voor #TheFinalBreakaway”, zegt De Gendt. “Avontuur en vriendschap zijn de belangrijkste redenen om dit opnieuw te doen.”

Benieuwd of Thomas De Gendt na het seizoen nog voldoende jus in de benen heeft. De 32-jarige krachtpatser rijdt dit jaar de Giro, de Tour en de Vuelta.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.