Kleuters nemen afscheid van 'Grammeneschoolke'

Kleuters nemen afscheid van 'Grammeneschoolke'

Foto: LEZ

Deinze / Nevele - “Grammeneschoolke”, zoals de kleuterschool in de Deinse ‘balkanstaten’ al jaar en dag wordt genoemd, sluit de deuren en verhuist op 1 september 2019 naar Gottem. De leerlingen komen er, samen met de lagere school in totaal vernieuwde klaslokalen terecht. De school kreeg meteen ook een nieuwe naam: 'De Kerselaar'.

‘In De Kerselaar willen we een warme thuis en een degelijke schoolopleiding bieden aan alle kinderen en hun ouders, de spreekwoordelijke kers op de taart,’ luidt het.

Dit afscheid mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 21 juni 2019 is er naar jarenlange traditie een frietjesfeest. Van deze gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de schoolpoort en de klassen voor een laatste keer open te stellen. Iedereen is uitgenodigd tussen 18u en 19.30 u om oude foto's en artikelen uit vervlogen tijden te bekijken. Wie weet vind je jezelf wel terug op één of andere oude klasfoto.

Na het bezoek aan de school zelf kan je nog een drankje en frietje nuttigen in zaal Leiezicht tussen 18.30 u en 20.30 u.

Geschiedenis

De school kwam tot stand op initiatief van de Congregatie van de Zusters Maricolen van Deinze. Daar was ook het moederhuis gevestigd en van daaruit werden tal van andere stichtingen gerealiseerd. In 1908 bouwde men een klooster en een vrije gesubsidieerde gemengde school in Grammene. De opvoeding van de kinderen gebeurde door zusters tot 1968. Daarna werd het onderwijs aan lekenpersoneel toevertrouwd, maar de onderwijsinstelling bleef in handen van de zusters Maricolen. In 2010 werd het 100-jarig bestaan gevierd.

 

VBS De Kerselaar vind je voortaan aan de Ardense Jagersstraat 6 in Gottem, www.dekerselaargottem.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio