WZC Ter Leenen in Nevele viert 50-jarig jubileum

WZC Ter Leenen in Nevele viert 50-jarig jubileum

Foto: LEZ

Deinze / Nevele - Op 21 en 23 juni viert het woonzorgcentrum Ter Leenen Nevele van Zorgbedrijf Meetjesland haar 50-jarig bestaan. Dat is een mijlpaal die het zorgbedrijf niet zomaar wilde laten voorbijgaan.

Feestje

Op vrijdag 21 juni wordt er een feestje georganiseerd voor alle personeelsleden van het WZC Ter Leenen en hun partners. Ook oud-personeelsleden, die meer dan tien jaar in het WZC hebben gewerkt, worden hiervoor uitgenodigd. De personeelsleden worden in de bloemetjes gezet voor hun dagelijkse inzet om van Ter Leenen een thuis te maken voor de 76 residenten van het woonzorgcentrum.

Groot feest

Op zondag 23 juni volgt een groot feest voor alle bewoners van het woonzorgcentrum, hun familie en de vele vrijwilligers. Er zal gespeecht worden en er wordt een feestmaaltijd aangeboden in de gemeenteschool van Nevele. Daarbovenop kon iedereen genieten van een exclusief optreden van ‘The Great Pretenders’.

Ter Leenen

Het woonzorgcentrum Ter Leenen in Nevele bestaat uit drie delen. Het oudste gedeelte, het eigenlijke rusthuisdeel, dateert van 1969. De naam ‘leenen’ werd destijds gekozen omwille van de betekenis van het woord, namelijk ‘een groot gebied weiden en weilanden’. Die omschrijving was een courante benaming destijds in de streek.

Het rustoord bood toen plaats aan 53 ouderen en werd gerund door zusters. In 1994 werd er een bijkomend gebouw, de ‘middenbouw’, geplaatst met 22 extra kamers, een nieuwe, uitgebreide keuken en een ruime cafetaria.

Vanaf 2010 werd het woonzorgcentrum grondig gerenoveerd en uitgebreid. In oktober 2012 verlieten de bewoners het oude gedeelte en namen hun intrek in de nieuwbouwvleugel op de foto. Het woonzorgcentrum heeft sindsdien een capaciteit van 72 vaste residenten en vier kamers kortverblijf.

De oude vleugel van 1969 staat sinds begin 2018, na de verhuis van de administratieve diensten van het OCMW in het kader van de fusie met Deinze, grotendeels leeg. In 2019 zal deze oude vleugel, omwille van brandveiligheidsredenen, gesloopt worden. Samen met OCMW Deinze wordt er nagedacht over de herbestemming van de gronden van het oude gedeelte van het woonzorgcentrum.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio