VOLLEYBAL NATIONS LEAGUE BELGIË -ITALIË 3-2

Yellow Tigers nemen met nieuwe knalprestatie afscheid van de Nations League

Yellow Tigers nemen met nieuwe knalprestatie afscheid van de Nations League

Foto: BELGA

De Yellow Tigers (FIVB 19) namen in Ankara in grootse stijl afscheid van de Nations League door Italië (FIVB 8) te kloppen met 3-2. Een achtste overwinning dus voor de Bel­gische vrouwen, die in het eindklassement beslag leggen op een onverhoopte zevende plaats. Ze komen uiteindelijk slechts één overwinning tekort om nog door te stoten naar de ­Final 6.

“Nog eens een loodzware verplaatsing naar China was te veel geweest voor deze jonge groep”, oordeelde bondscoach Gert Vande Broek, sowieso zeer te spreken over de men­taliteit van zijn troepen. Die lieten zich gisteren niet ontmoedigen door een moeilijke start en dwongen topper Italië tot een vijfde set, waarin ze zich van meet af aan meester toonden.

Na een weldoende pauze bereiden de Yellow Tigers zich nu voor op het Europese kampioenschap, vanaf 23 augustus in het Poolse Lodz.

Setstanden: 12-25, 25-20, 16-25, 25-14, 15-10België: I. Van de Vyver, Grobelna, Herbots, Van Gestel, Sobolska, Janssens; libero: Guilliams en Valkenborg. Kwam in: Van Sas

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen