TENNIS ATP 500 in Halle (DUI)

Drie vliegen in één klap? David Goffin speelt tegen Alexander Zverev voor meer dan een halve finale

Drie vliegen in één klap? David Goffin speelt tegen Alexander Zverev voor meer dan een halve finale

Foto: Photo News

David Goffin (28) mag vrijdag in het Duitse Halle op het gras voor een kwartfinale tegen Alexander Zverev. Een wedstrijd die een definitieve terugkeer van de Luikenaar kan inluiden op de eerste rijen van het gild. Net op tijd om te ­mogen dromen van een mooie campagne in Wimbledon.

De cijfertjes klinken niet meteen vrolijk. Op ATP-niveau haalde Goffin dit ­seizoen drie keer een kwartfinale, twee keer nog een rondje verder doorgetrokken. Telkens ATP 250-toernooien echter, organisaties van de laagste ­categorie. Goffin slaagde er nog niet in om drie wedstrijden op rij te winnen en staat officieel 33ste op de ­wereldranking. Een jaar geleden mocht hij zich nog negende van de wereld noemen. Meer nog: Marco Cecchinato (ATP 16) is de enige speler uit de top 30 tegen wie hij kon winnen.

Komt het desondanks weer goed met Goffin? Definitief dit keer, na een paar opflakkeringen die de voorbije weken even snel weer smoorden. Dat kan hij vrijdag al in de verf zetten. Met de Duitser Alexander Zverev, de nummer vijf van de wereld, kan hij drie vliegen in één klap slaan: eindelijk eens drie matchen na mekaar winnen, de scalp van een heuse topper pakken én helemaal zeker zijn van een status als reekshoofd op Wimbledon.

“Qua niveau zit hij al een poosje goed”, meldde coach Thomas Johansson. Goed, maar net niet goed genoeg om sprekende winst te halen tegen kanjers als Tsitsipas (Estoril), Del Potro (Rome) en Nadal (Roland Garros). Een belangrijke stap vooruit zette Goffin woensdag al in Halle, in zijn tweede ronde tegen de Moldaviër Albot. Die kon onze landgenoot zowat een uur onder de knoet houden, maar Goffin slaagde erin om onder de druk uit te komen en de partij te winnen. “David begon merkbaar gespannen aan de match”, beaamde Johansson. “Uiteindelijk kon hij zijn niveau echter gevoelig opkrikken, om dan sterk te finishen.”

Terug waar hij wezen moet

Het schenkt Goffin weer wat extra vertrouwen. Maar nu moet hij doordrukken ­tegen Zverev – wat sukkelend met de knie – om terug te zijn waar hij wezen moet. In zijn kwartfinale van het dubbelspel – een laatste ­oefengalop, zeg maar – ­verloor Goffin met de Fransman Herbert met 4-6, 7-6 (7/4) en 9/11 van de Pool Kubot en de Braziliaan Melo, het eerste reekshoofd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.