Twee keer Kyrgios op één dag: dat is heel wat entertainment, een vliegende racket en lachen met pet van scheidsrechter

Knettergek is hij, Nick Kyrgios. Op de vierde dag van het ATP-grastoernooi van Queen’s (2.018.830 euro) moest de Australische bad boy door de regen twee keer aan de bak en dat leverde uiteraard genoeg entertainment op: zoals gewoonlijk wisselde hij meesterlijke en verrassende slagen af met dieptepunten, lachte hij met zichzelf en ging hij in de clinch met de scheidsrechter: “Die call is even belachelijk is jouw pet, de zon schijnt niet eens!”

Eerst versloeg Nick Kyrgios de Spanjaard Roberto Carballés Baena in twee sets (7-6 (7/4), 6-3). Hij kreeg het nochtans aan de stok met scheidsrechter Fergus Murhpy: “Out! Ben je met mijn voeten aan het spelen? Wat zit jij daar eigenlijk te doen? Dit is een grap, net zoals jouw pet. De zon schijnt niet eens!”

Maar hij spaarde zichzelf ook niet: “Jij bent zo lui, doe eens iets! Je zat vannacht nog tot 3 uur FIFA te spelen!” (0:50 in video boven)

Tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime verloor hij in drie sets (6-7 (4/7), 7-6 (7/3), 7-5) maar die bui zag hij wel hangen. Toen een fan riep “Komaan, Felix, deze is van jouw”, antwoordde hij “wellicht wel, ja”.

Na de wedstrijd gooide hij (gefrustreerd) zijn racket over het publiek uit de tribune, iets wat de toeschouwers maar matig konden appreciëren:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.