Sadiku schuldig aan moord op echtgenote

Sadiku schuldig aan moord op echtgenote

Foto: BLG

Wichelen -

Sejad Sadiku, de 29-jarige man die zijn 24-jarige echtgenote Arijana Fetahi doodstak in 2016 in het Oost-Vlaamse Wichelen, is schuldig aan moord. Dat heeft de jury van het Gentse hof van assisen vrijdagnamiddag beslist.

Alle partijen in de zaak hadden de jury gevraagd om Sadiku schuldig te verklaren aan moord. De feiten hadden plaats op 10 juli 2016. Voorbijgangers hadden de hulpdiensten gebeld met de melding van een levenloos lichaam aangetroffen langs een veldweg in Wichelen. Er werd nog geprobeerd Arijana Fetahi te reanimeren, maar de MUG-arts moest het overlijden vaststellen. Op datzelfde moment kwam er een oproep binnen van de broer van het slachtoffer, die vertelde dat Sejad Sadiku hem had opgebeld met de boodschap dat hij de vrouw had vermoord.

LEES MEER. Sejad Sadiku (29) staat terecht voor assisen: “Hij heeft zijn vrouw op verschrikkelijke wijze om het leven gebracht”

De man beschuldigde zijn vrouw ervan geld gestolen te hebben, waarna ze terug naar haar ouders wou en zei dat ze hem ging verlaten. Op de dag van de feiten kwam hij haar met zijn wagen ophalen bij haar ouders en zei hij dat hij alleen wou praten. Hij vroeg haar om terug bij hem te komen, en toonde naar eigen zeggen het mes om haar bang te maken. De vrouw weigerde en ze kregen ruzie. Sadiku stak haar verschillende keren in de buik toen ze in de wagen zaten. Het slachtoffer vluchtte uit de auto maar Sadiku stak haar daarna nog herhaaldelijk in de onderrug.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees