Coach Jean-Marc Jaumin trekt opnieuw naar Nederland

Coach Jean-Marc Jaumin trekt opnieuw naar Nederland

Foto: Gregory Van Gansen

Coach Jean-Marc Jaumin (49) bereikte een akkoord met de Nederlandse nummer drie, New Heroes Den Bosch.

Jean-Marc Jaumin speelde bij Oostende vooraleer hij bij Spaanse toppers Malaga, Gran Canaria en Real Madrid en bij het Griekse Apolloon Patras baskette. Jaumin die ook bij Bergen baskette, beëindigde zijn spelers carrière met de landstitel bij Oostende in 2006.

Jaumin vatte zijn coachingcarrière bij Oostende aan, eerst in de basketschool en als assistent van het eerste team. Met de hoofdploeg won hij in 2010 de beker van België en behaalde hij in 2010-2011 de derde plaats in de FIBA Eurochallenge. Begin december 2011 werd Jaumin bij Oostende door Dario Gjergja opgevolgd. Jaumin coachte nadien in Nederland Den Helder en in Zwitserland Lugano Tigers en Lions de Genève. De voorbije twee seizoenen was Jaumin aan de slag als coach bij Okapi Aalstar waar eind maart 2019 zijn arbeidsovereenkomst verbroken werd.

Het voorbije seizoen eindigde New Heroes Den Bosch derde in de Nederlandse competitie. De latere landskampioen Zwolle schakelde hen in de halve finales van de playoffs uit. New Heroes De Bosch neemt komend seizoen met Jaumin aan de FIBA Europe Cup deel. Bij Den Bosch volgt Jaumin Ivica Skelin op.

Coach Jean-Marc Jaumin trekt opnieuw naar Nederland
Foto: Belga

Op de website van de Den Bosch verklaart Jean-Marc Jaumin enthousiast zijn keuze: “In alles voel ik dat in de Maaspoort aan een stevig topsportklimaat gebouwd wordt. In mijn overleggen met Roel Vand de Graf (technisch manager) en ook Bob van Oosterhout (clubeigenaar) ben ik getriggerd door het gezonde ambitieniveau. De intentie is dan ook om meerdere seizoenen te bouwen en ik ben vanaf deze week al in de Maaspoort te vinden. Samen gaan we proberen iets moois neer te zetten in Den Bosch en ik kijk er dan ook enorm naar uit om aan de slag te gaan!”

Technisch manager Roel van de Graaf van Den Bosch is heel positief over de nieuwe hoofdcoach: “Jean-Marc Jaumin voldoet voor ons aan vrijwel alle gedefinieerde criteria. Als speler speelde hij in binnen- én buitenland op zeer hoog niveau bij winnende teams, als coach heeft zijn loopbaan zich stap voor stap ontwikkeld. Van jeugdtrainer tot een sterke betrokkenheid bij de opleiding van Oostende en als hoofdcoach wist hij binnen en buiten de landsgrenzen prijzen te pakken met een herkenbare stijl. In de gesprekken zijn we onder de indruk geraakt van zijn bevlogenheid en zijn aandacht voor de ontwikkeling van spelers. Hij staat voor modern, uptempo basketball dat past bij deze tijd. Jean-Marc staat al jaren op de schaduwlijst in Den Bosch, we volgden hem intensief, dus deze keuze komt niet uit de lucht vallen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.