Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Simon Mouton

Don’t worry, just marry: Philippe en Justine geven elkaar het jawoord

Zij in het lang en het wit, hij strak in het pak. Samen zijn ze nu man en vrouw. Philippe Schamp (54) en Justine Amelynck (32) van het tv-programma Don’t worry, be happy gaven elkaar afgelopen weekend het jawoord tijdens een intieme ceremonie op de camping waar ze verblijven. “Later doen we nog een drink voor de volledige camping. We willen iedereen laten delen in ons geluk.”

Een plechtige koets haalde Justine zaterdag op aan het hotel waar ze de nacht had doorgebracht, Philippe sliep de avond voor hun trouw in de caravan met de kinderen. Het duo leerde elkaar oorspronkelijk kennen in Kortrijk en belandde via enkele omwegen aan de kust. Daar namen ze een bistro over op de camping waar ze nu verblijven. En daar worden ze straks samen oud en gelukkig, zoals te zien was in het programma Don’t worry, be happy op Vier. “Door ons eigen verleden en verhaal zien sommige mensen mij na die uitzendingen zelf als inspiratiebron. Dat is soms wat raar”, vertelt Justine. “Onbekende mensen bellen mij op om mij te vertellen dat ze naar mij opkijken door de weg die we afgelegd hebben.”

En die weg is meer dan opvallend: zij was vroeger samen met een succesvolle zakenman en baadde in luxe, hij leidde een chique leven op Mallorca waar hij de meest decadente feestjes bijwoonde voor zijn werk in een hotel. Het (on)geluk dreef hen uiteindelijk weg van de luxe in elkaars armen en naar de camping in Blankenberge. Daar trouwden ze nu dus tussen de caravans, in alle bescheidenheid. “Of dit de mooiste dag van mijn leven is? Neen, dat was de dag dat ik Justine voor het eerst kuste”, glimlacht Philippe. Hij zegt het en geeft zijn bruid meteen een dikke zoen. “Ik kan nog steeds niet geloven dat dit mijn man is. Zielsgelukkig ben ik”, aldus Justine. (jvb)