Colombiaanse krant meldt forfait Fernando Gaviria voor Ronde van Frankrijk

Colombiaanse krant meldt forfait Fernando Gaviria voor Ronde van Frankrijk

Foto: LAPRESSE

Na de klassementsrenners beginnen nu ook de spurters te sneuvelen. Dat Marcel Kittel de Tour en in extenso de fiets links laat liggen, was al geweten. Nu meldt de Colombiaanse krant El Tiempo ook het forfait van Fernando Gaviria.

Klik hier voor onze digitale wielergids

De Colombiaan van UAE, vorig jaar nog goed voor twee ritzeges in de Tour, sukkelt al enige tijd met de knie. Die problemen zijn het gevolg van een val tijdens een pistemeeting in Cali. Gaviria startte nog wel in de Giro, kreeg dankzij de diskwalificatie van Viviani zelfs een ritzege in de schoot geworpen maar stapte tijdens de zevende etappe van de fiets.

Sindsdien probeert hij zijn knieprobleem onder controle te krijgen maar dat is hem dus niet gelukt. Het forfait van Gaviria betekent zo goed als zeker dat Alexander Kristoff in de Tour zal worden uitgespeeld als spurter. De kans dat Fabio Aru als klassementsrenner wordt uitgespeeld, is na een hoopgevende Ronde van Zwitserland een beetje gegroeid.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.