Frustratie afreageren op auto van ex kost man uit Roeselare vijftien maanden cel

Frustratie afreageren op auto van ex kost man uit Roeselare vijftien maanden cel

Themabeeld Foto: Shutterstock

Roeselare -

Een man uit Roeselare is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden. Hij stak herhaaldelijk de autobanden van zijn ex-vrouw plat en sneed een trampoline aan flarden.

De 42-jarige vrachtwagenchauffeur stak vorig jaar in maart twee banden plat van de wagen van zijn ex-vrouw. Enkele maanden later moesten alle vier de banden en de voor- en achterruit van het voertuig eraan geloven. Hij zou ook zijn buren met een telescopische wapenstok bedreigd hebben en de zoon van zijn partner hebben geslagen.

Toen de politie bij een huiszoeking verschillende wapens aantrof, was hij erg weerspannig. De man liet zich een tijdlang vrijwillig opnemen in de psychiatrie, maar kan moeilijk van de drank wegblijven.

Zijn advocaat wees eerder op de moeilijke relatie met zijn dochters als mogelijke oorzaak van zijn problemen. “Mijn cliënt heeft geen contact meer met zijn dochters na de scheiding en daar lijdt hij erg onder”, zo zei hij tijdens het proces. “Hij heeft zijn frustratie bekoeld op de wagen van zijn ex.” Hij werd maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden met uitstel voor vier jaar. Hij moet zich wel aan een achttal probatievoorwaarden houden. Doet hij dat niet, dan worden de vijftien maanden cel alsnog effectief. Aan de burgerlijke partij moet hij 1.911 euro betalen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees