“Dronken” vrouw probeert deur van cockpit te openen tijdens vlucht: straaljagers escorteren toestel naar luchthaven

Tientallen vliegtuigpassagiers maakten een zenuwslopende reis mee toen ze van het Britse Essex naar Turkije vlogen. Een vrouw - volgens getuigen was ze dronken - maakte amok op het toestel en probeerde uiteindelijk de deur van de cockpit te openen. De kapitein van de vlucht besliste uiteindelijk om terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk, maar door een foutje in de communicatie kreeg dit meer bekijks dan verwacht. Er waren namelijk twee straaljagers opgetrommeld om het toestel te begeleidden. De vrouw werd opgepakt, maar is intussen op vrije voeten.

De 25-jarige vrouw schold iedereen op de vlucht uit, sloeg passagiers en bemanningsleden en liep voortdurend rond. Toen ze de deur van de cockpit probeerde te openen - iets dat ten strengste verboden is sinds de aanslagen op de WTC-torens - was de maat vol.

Bemanningsleden en een passagier slaagden erin de vrouw onder bedwang te houden. Intussen besliste de gezagvoerder dat het welletjes was geweest en keerde hij zijn toestel om. Terug in het Verenigd Koninkrijk werd de jonge vrouw prompt opgepakt.

Ze werd aangeklaagd voor het in gevaar brengen van een vliegtuig, het toebrengen van schade, en slagen en verwondingen. Ze is intussen vrij op borgtocht. De andere passagiers bereikten uiteindelijk - na heel wat vertraging - hun zonnige vakantiebestemming.

 

bekijk ook

Dronken vliegtuigpassagier gaat flink tekeer tegen reizigers en begint zelfs te twerken: “Film maar zoveel jullie willen!”

 

Man beseft tijdens landing dat hij op verkeerde vliegtuig zit en start scheldtirade: “Waarom hebben jullie mij doorgelaten?”

Vliegtuig moet rechtsomkeer maken, omdat mama haar baby vergeet in vertrekhal: “Ze weigert verder te vliegen”

Corrigeer

MEER NIEUWS