Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Kunstenaar Pierre Larauza ontwierp een kunstwerk met als thema het wereldrecord verspringen.amg

Bedenker Jacques Borlée wil initiatief volgend jaar internationaal uitbreiden

Meer dan 1.500 jongeren openenBrussels Urban Youth Games

Molenbeek

-

Meer dan 1.500 jongeren hebben maandag in Molenbeek de eerste Brussels Urban Youth Games op gang getrokken.

In het Edmond Machtens stadium in Sint-Jans-Molenbeek zijn maandagochtend de eerste Brussels Urban Youth Games van start gegaan. Het sportieve evenement voor Brusselse scholen loopt ook dinsdag door op verschillende plekken in de Brusselse gemeente.

Olympische sporten

Tijdens de twee dagen gaan meer dan 1.500 kinderen van het vijfde en zesde jaar basisonderwijs uit Brusselse gemeenten olympische sporten uitproberen.

Het initiatief werd na de tragische aanslagen van 2016 bedacht door atletiektrainer Jacques Borlée. “Mijn dochter was tijdens de ochtend van 22 maart 2016 op de luchthaven”, zegt hij. “Ik voelde me getroffen door de aanslagen in Brussel en de daaropvolgende vernederende campagne gericht op de stad en haar inwoners. Overal waar ik kwam, sprak men slecht over Molenbeek.”

Jacques Borlée Bezieler Overal waar ik kwam - van Tokyo tot Zuid-Afrika - sprak men slecht over Molenbeek

Met dit evenement willen we iets negatiefs ombuigen tot iets positiefs en het imago van Brussel en in het bijzonder van Molenbeek herstellen”, zegt Borlée. “We willen jongeren met deze kleinere variant van de Olympische Spelen hoop geven, maar ook het gevoel geven dat ze goed bezig zijn.”

Borlée houdt het niet bij deze tweedaagse, maar heeft al toekomstplannen. “Volgend jaar willen we de Urban Youth Games in twaalf wijken organiseren”, zegt hij. “Niet alleen in België, maar ook in andere wijken in Europa. We denken aan La Louvière en de regio Antwerpen , maar ook aan steden in Italië.”

Het beste van Enkel voor abonnees