Celebs

Oeps, renovatie bij prins Harry en Meghan Markle kost 2,7 miljoen euro

Oeps, renovatie bij prins Harry en Meghan Markle kost 2,7 miljoen euro

Foto: ISOPIX

Het nieuwe huis van prins Harry en Meghan Markle werd gerenoveerd met ongeveer 2,7 miljoen euro belastinggeld. Dat heeft Buckingham Palace dinsdag bekendgemaakt. De inrichting van Frogmore Cottage zouden ze wel zelf hebben betaald.

Prins Harry en Meghan Markle hebben duidelijk op geen pond gekeken om Frogmore Cottage, dat in 1690 werd gebouwd, volledig naar hun hand te zetten. De zes maanden durende renovatie omvatte nieuwe elektrische bedrading, de vervanging van defecte plafondbalken en vloerbalken en nieuwe verwarmingssystemen en gas- en waterleidingen. Volgens Britse media zit er nu ook een luxueuze keuken en een yogastudio in het huis.

Harry en Meghan woonden eerst in een residentie op het terrein van Kensington Palace, het Londense huis van zijn broer Prince William en zijn vrouw Kate, maar verhuisden vlak voor de geboorte van baby Archie naar de woonst op het landgoed van Windsor Castle, op zo’n 45 minuten van de hoofdstad.

Flinke stijging

De Britse belastingbetalers moesten het afgelopen jaar voor alle royals in totaal 75 miljoen euro betalen, een stijging van bijna 22 miljoen euro ten opzichte van het voorgaande jaar. Grote delen daarvan werden gebruikt om Buckingham Palace in Londen en de koninklijke eigendommen te onderhouden.

bekijk ook

Ze is terug: Meghan Markle maakt eerste publieke verschijning sinds bevalling

Tikte een strenge prins Harry zijn vrouw Meghan even op de vingers?

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees