Belgische topscheidsrechter geeft workshop in Gent

Belgische topscheidsrechter geeft workshop in Gent

Bram Van Driessche

Gent -

Bram Van Driessche (34) uit Sint-Denijs-Westrem, een van de beste voetbalscheidsrechters van België, geeft deze zomer een workshop tijdens een scheidsrechterstage in de Blaarmeersen. Inschrijven voor de stage kan tot en met 1 juli.

Dromen van de Champions League is niet alleen iets voor jonge voetballers, maar ook voor jonge scheidsrechters. Om dat te bereiken is “een continue en professionele vorming noodzakelijk”. Daarom organiseert de Koninklijke Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent op 19 en 20 augustus in de Blaarmeersen een zomerstage voor Oost-Vlaamse voetbalscheidsrechters.

Een van de hoogtepunten van de stage wordt ongetwijfeld de workshop van Bram Van Driessche. De scheidsrechter uit Sint-Denijs-Westrem maakte in het seizoen 2015/2016 zijn debuut in de Jupiler Pro League en is ondertussen Belgische top. Sinds dit jaar fluit hij ook internationale wedstrijden.

Gele kaart

“Mijn workshop gaat vooral over management van een wedstrijd”, zegt Van Driescche. “Hoe omgaan met bepaalde reacties van spelers, wanneer geef je een eerste gele kaart en op welk moment moet je je tonen in de wedstrijd. Een ref dient op de achtergrond te blijven tot wanneer hij moet optreden. De manier waarop is belangrijk.”

Van Driessche gaat ook in op tegenslagen en verkeerde beslissingen in een match: “Hoe draai je je knop om zonder het mee te nemen in het verder verloop van je match. Er komen nog zaken aan bod maar het is vooral een sessie die zich focust op het mentale aspect van de arbitrage.”

Vrouwen

Wie kan deelnemen aan de stage? Scheidsrechters, mannen én vrouwen, vanaf 16 jaar. De Stage vindt plaats op het voetbalterrein van de Blaarmeersen. Inschrijven kan tot en met 1 juli door 120 euro over te schrijven op rekeningnummer BE66 8902 3408 1643.

Info: www.kvsgg.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio