Vakantie

Waarom vliegen in januari beter is voor je portemonnee

Waarom vliegen in januari beter is voor je portemonnee

Foto: Ben Roelants

De zoekmachine Skyscanner kondigde zonet aan dat januari de beste tijd is om betaalbare vluchten te boeken voor 2020. Hun gegevens - gebaseerd op zoekopdrachten van meer dan 60 miljoen maandelijkse gebruikers - suggereren dat de eerste twee weken van januari de beste prijzen bieden op vluchten genomen in de eerste helft van het jaar.

In januari zouden de vluchten 56 procent goedkoper zijn dan in de maanden die volgen. En Skyscanner is niet de enige site die januari aangeeft als de beste maand voor goedkope vluchtboekingen. Volgens de zojuist uitgebrachte jaarlijkse reisplanningsgids van Hipmunk is januari de meest "kosteneffectieve maand" voor reizigers. Door drie miljoen vluchten te analyseren die binnen een periode van 18 maanden zijn gemaakt, is januari de beste tijd om te boeken en betaalbare reizen te maken.

Dit is natuurlijk perfect in lijn met historische reistrends. Een jaar terug vertelde George Hobica, oprichter van Airfarewatchdog.com, dat reizigers deals kunnen vinden tijdens de malaise na de vakantie. De portefeuille is leeg en iedereen begint te rantsoeneren. Deze periode begint meestal op 4 januari en loopt tot 15 februari, wanneer de prijzen weer omhoog gaan. De goedkoopste tijd om te boeken en de goedkoopste reistijd vallen niet altijd samen, maar dat kan wel. Zelfs als je niet klaar bent om te boeken, is januari zeker de beste tijd om reizen te plannen en waarschuwingen voor vliegtickets in te stellen. Als je weet waar je naartoe wilt in 2020, kan je prijzen bijhouden met apps zoals Hopper of websites zoals Kayak en Google Flights. Ze laten je weten of je nu moet boeken of een tijdje moet wachten, gebaseerd op trends uit het verleden en de vraag naar die specifieke route.

Corrigeer

NIEUWS