Na Boef boekt dit festival opnieuw een omstreden rapper

De schuimfuif is een topper onder de jeugd in de ruime regio. Foto: Michael Van Nynatten

Ternat / Wambeek -

De organisatie van Midzomer Wambeek pakt met Soufiane Eddyani uit met een opvallende naam op de affiche. De Antwerpse rapper lag begin dit jaar nog onder vuur met zijn omstreden nummer Amigo.

Naar aloude traditie start Midzomer Wambeek de festiviteiten het eerste weekend van augustus met een schuimparty waarvoor elk jaar opnieuw populaire artiesten gestrikt worden. Een taak waarin de organisatie jaar na jaar wonderwel slaagt want het feestje lijkt voor de overwegend jeugdige bezoekers vaak onvergetelijk te zijn. Zo wordt onder meer over de passage van de bekende Nederlandse rapper Boef, intussen enkele jaren geleden, nog steeds vaak gesproken.

Deze keer is het een andere rapper op de affiche die de aandacht trekt. Soufiane Eddyani kwam begin dit jaar nog in het oog van een storm terecht, na release van zijn liedje Amigo dat hij opdroeg aan een jeugdvriend, die was veroordeeld voor tienerpooierschap. “Het nummer gaat over onvoorwaardelijke vriendschap”, verduidelijkte hij later. “Echte vrienden laten elkaar niet vallen, ook niet bij misstappen.”

Na die verduidelijking en openbare excuses lijkt het al maandenlang bijzonder stil rond de artiest.

Controverse

Bij Midzomer Wambeek beseffen ze dat het programmeren van Eddyani voor controverse kan zorgen. “Hij heeft inderdaad een jammerlijke uitspraak gedaan omtrent tienerpooiers en wij willen ons daarmee ook helemaal niet associëren en gaan het ook niet banaliseren. Zo’n uitspraken kunnen ook voor ons vanzelfsprekend zeker niet door de beugel “, stelt Kevin Coppens van de organisatie duidelijk. “Soufiane heeft zich wel uitgebreid verontschuldigd en duidelijk zijn fout ingezien. Wij voelen aan dat hij, desondanks zijn uitschuiver, bij de jeugd nog steeds zeer geliefd is op muzikaal vlak. Dat het intussen zo stil rond hem geworden is, kan in ons voordeel spelen. We geven toe dat het een wilde gok is.”

Puzzelen

De 26ste editie van Midzomer zal verder volgens het geheel bekende en fel gesmaakte recept verlopen. Na de schuimparty op vrijdag 2 augustus met onder meer ook Zwartwerk, DJ Frank en Kevin Palmers, is de programmatie op zaterdag eerder gericht op een wat ouder publiek met optredens van onder meer Les Truttes, Pat Krimson en Sam Gooris. Op zondag is er traditiegetrouw het straattheaterfestival Strapazen en het mosselrestaurant.

“Het was sowieso wel wat puzzelen qua programma na ons 25ste jubileum vorig jaar”, aldus Coppens. “Bij een feesteditie maken we altijd verlies, het jaar nadien is het dan even herademen maar ik denk dat we daar voorlopig met deze affiche met glans in geslaagd zijn. Nu kunnen we ons verder focussen om het allerbelangrijkste. Dat is de mensen een leuk weekend bezorgen én bovenal ook zo veel mogelijk geld inzamelen voor onze goede doelen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees