Dader aanval met mes krijgt drie jaar cel: “Mijn cliënt heeft nog altijd schrik”

Dader aanval met mes krijgt drie jaar cel: “Mijn cliënt heeft nog altijd schrik”

Foto: ANP Photo Xtra

Appels -

Benjamin V. uit Haasdonk is door de Dendermondse strafrechter veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met probatie-uitstel, wegens poging doodslag. Hij viel een jongeman in november 2017 aan met een mes.

Volgens de openbaar aanklager ging het om een uiterst agressieve uitbarsting van geweld en moest het slachtoffer vechten voor zijn leven. Slachtoffer Giovanni G. kon tijdens de tien minuten durende mesaanval voorkomen dat hij overal over het lichaam gestoken werd, door de steken af te weren met het skateboard dat hij bij zich had. Uiteindelijk werd hij toch gestoken in het been en de borststreek, waardoor de long geraakt werd.

Contactverbod

Dader en slachtoffer waren vroeger vrienden geweest, maar hadden ruzie gekregen. Dat resulteerde uiteindelijk in de steekpartij. “Mijn cliënt heeft nu nog altijd schrik als hij V. in zijn omgeving ziet opduiken”, vertelde de advocaat van het slachtoffer aan de rechter. “V. heeft hem als een razende aangevallen.” V. kreeg van de rechtbank een contactverbod opgelegd. Hij moet ook in behandeling tegen zijn agressie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees