Uitslaande bedrijfsbrand in Houthulst vermoedelijk ontstaan door kortsluiting

Uitslaande bedrijfsbrand in Houthulst vermoedelijk ontstaan door kortsluiting
Houthulst -

De hevige brand in de nacht van maandag op dinsdag in een schrijnwerkerij in Houthulst is volgens de parketdeskundige waarschijnlijk ontstaan door een kortsluiting. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. Er is niets dat wijst op kwaad opzet.

Een vrijstaande loods in het West-Vlaamse Houthulst ging in de vlammen op. “De brand is vermoedelijk ontstaan door een kortsluiting in een vrachtwagen die ‘s avonds in de loods geparkeerd werd. Doordat de volledige schrijnwerkerij is ingestort, is het voor de deskundige erg moeilijk om een definitieve oorzaak vast te stellen.” Een getuige, een buurman van het bedrijf, moet nog worden gehoord.

Rookontwikkeling

De brand brak in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 2.20 uur uit in een gebouw van een schrijnwerkersbedrijf in de Melanedreef. Bij aankomst stond het gebouw in lichterlaaie. Er werden 36 brandweermannen, vier autopompen, twee tankwagens, twee ladderpompen en een debietpomp ingezet om het vuur te bestrijden. De brand was vrij snel onder controle, maar ging wel gepaard met heel wat rookontwikkeling.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees