Verdachten puddingmoord veroordeeld tot 18 jaar cel

Verdachten puddingmoord veroordeeld tot 18 jaar cel
Pepingen -

Het Brusselse hof van beroep heeft dinsdag Christa D.V. en Johnny N. veroordeeld tot gevangenisstraffen van 18 jaar. Beiden stonden terecht voor de moord op de 89-jarige Robert Paridaens, in november 2013. Drie familieleden van de man, schoonzoon Oscar D.V., kleindochter Christa D.V. en haar echtgenoot Johnny N., vergiftigden de tachtiger toen met een overdosis xtc, gemengd in een portie vanillepudding. Oscar D.V. is intussen zelf overleden zodat enkel nog de kleindochter en haar echtgenoot terechtstonden.

De dood van Robert Paridaens werd eerst als een natuurlijk overlijden beschouwd, maar in de weken en maanden na het overlijden waren er aanhoudende geruchten dat er meer aan de hand was en dat er onder meer sprake was van een ruzie tussen de overleden bejaarde en diens schoonzoon over een erfeniskwestie. Het parket Halle-Vilvoorde opende daarop een gerechtelijk onderzoek en liet alsnog een autopsie en een toxicologisch onderzoek uitvoeren. Daaruit bleek dat de tachtiger overleden was aan de gevolgen van een overdosis xtc.

Onhebbelijk

Schoonzoon Oscar D.V.(67), kleindochter Christa D.V. (43) en haar echtgenoot Johnny N. (47) werden vervolgens opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst. De drie legden bekentenissen af en beweerden dat ze de tachtiger om het leven brachten omdat hij een onhebbelijke man was geworden. Oscar D.V. is intussen zelf overleden zodat enkel nog Christa D.V. en Johnny N. vervolgd worden.

De correctionele rechtbank veroordeelde hen in juni 2018 tot 7 en 10 jaar cel, maar het openbaar ministerie ging tegen dat vonnis in beroep omdat het de strafmaat te laag vond. Het hof van beroep heeft zich nu veel strenger getoond en beiden veroordeeld tot 18 jaar cel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees