Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De toegesnelde brandweerkorpsen konden voorkomen dat het vuur oversloeg op de aangrenzende bedrijven.bfr

Schade aan loods op industrieterrein is enorm

Nachtelijke brand legt schrijnwerkerij in de as

Houthulst

-

Een nachtelijke brand vernielde in de nacht van maandag op dinsdag het timmer- en schrijnwerkersbedrijf Abeele in de Nijverheidsstraat in Houthulst. De schade is immens.

Er brak maandagnacht iets na 2 uur een hevige brand uit in de loods van het timmer- en schrijnwerkersbedrijf van Kurt Abeele in de Nijverheidsstraat op het industrieterrein, in Houthulst. Op het moment van het ontstaan ervan was er niemand aanwezig in het bedrijf. “Bij de aankomst van de eerste ploegen stond het volledige bedrijf al in lichterlaaie”, bevestigt Kristof Louagie, woordvoerder van de brandweerzone Westhoek.

Vier autopompen, twee tankwagens en een grote debietpomp snelden toe om de brand te bestrijden. “Uiteindelijk kwamen 36 brandweerlui ter plaatse om de hevige brand te blussen”, zegt Louagie nog. Ondanks de uitslaande brand lukte dat vrij vlot. De toegesnelde brandweerkorpsen konden voorkomen dat het vuur oversloeg op de aangrenzende bedrijven.

Bedrijfsgebouw volledig verwoest

Dinsdagmorgen werd het onmiddellijk duidelijk dat de schade aan het bedrijf enorm is. Het dak van het schrijnwerkerij is door de brand ingestort en ook verschillende machines die in de loods stonden opgesteld, zijn volledig verwoest. Hoogstwaarschijnlijk wordt het resterende gedeelte van het bedrijfsgebouw gesloopt.

Kristof Louagie Brandweerzone Westhoek “Bij de aankomst van de eerste ploegen stond het volledige bedrijf in lichterlaaie”

Het parket van Ieper stelde een branddeskundige aan om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Gezien de grote omvang van de uitslaande incident, wordt het moeilijk om de precieze oorzaak te weten te komen. De kans is niet onbestaande is dat er een kortsluiting in de vrachtwagen die in de loods geparkeerd stond de brand heeft veroorzaakt. Er zijn alvast geen vermoedens dat het vuur zou zijn aangestoken. De brandweer bluste tot dinsdagochtend na en werd ’s middags nog eens opgeroepen omdat de vlammen heropflakkerden.

Het dak van het schrijnwerkerij is door de brand ingestortbfr

Het beste van Enkel voor abonnees