Bende tieners terroriseert Keizerspark: meerderjarig lid (19) veroordeeld

Bende tieners terroriseert Keizerspark: meerderjarig lid (19) veroordeeld
Gent -

Een van de jonge criminelen die een tijdlang het Keizerspark terroriseerde, is woensdag veroordeeld. Milan K. (19), het enige meerderjarig lid van de bende, kreeg woensdag twee jaar cel, deels met uitstel.

De Bulgaarse bende die het Keizerspark terroriseerde, kende geen schroom. Eind vorig jaar overvielen ze een koppel senioren, waarbij de handtas van de schouder van de vrouw werd getrokken. Het slachtoffer viel en werd meegesleurd. Haar man kon niets doen want is blind. Dankzij een getuige die de dieven achtervolgde, was de handtas uiteindelijk snel terecht.

13-jarige

Ook de jongsten in onze maatschappij vielen ten prooi aan de bende. Zo werd in het park de gsm van een 13-jarige skater gestolen. Die diefstal kwam aan het licht nadat de politie extra controles uitvoerde in het Keizerspark. Er konden ook linken worden gelegd naar een handtasdiefstal in een wassalon.

De bende is ondertussen opgerold. De minderjarige leden moeten voor de jeugdrechter verschijnen. Milan K., het enige meerderjarige lid, is woensdag veroordeeld door de correctionele rechtbank in Gent. De rechtbank veroordeelde K. woensdag tot twee jaar cel, maar alleen het deel dat de beklaagde al in voorhechtenis zat, is effectief. De rest is gekoppeld aan het naleven van enkele voorwaarden.

Witte stok

Het openbaar ministerie had vorige week twee jaar effectieve celstraf gevorderd. Rechter Anthony Van Mol maakte zich tijdens de behandeling van de zaak nog kwaad op de 19-jarige: “Mensen van een zekere leeftijd moeten nog op straat kunnen lopen. Dat zijn kwetsbare mensen, laat ze dus met rust. Niet gezien dat die man blind was? Hij had een witte stok”.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio