Philippe Gilbert verrast en ontgoocheld over niet-selectie Tour: “Uiteraard speelt dit mee in mijn beslissing over mijn toekomst”

Philippe Gilbert verrast en ontgoocheld over niet-selectie Tour: “Uiteraard speelt dit mee in mijn beslissing over mijn toekomst”

Foto: VDB

Philippe Gilbert reageert erg ontgoocheld en verrast op zijn niet-selectie voor de Tour de France. Woensdag maakte zijn team Deceuninck - Quick Step zijn acht namen voor de Ronde van Frankrijk bekend, de 36-jarige Gilbert hoorde daar niet bij. “Ik begrijp dit niet.”

LEES OOK.Deceuninck - Quick Step maakt Tourploeg bekend waarin geen plaats is voor Philippe Gilbert: “Uitgebalanceerd geheel”

“Het is met grote ontgoocheling dat ik moet melden dat ik niet zal deelnemen aan de Tour”, zegt Gilbert op Twitter. “Na mijn crash en opgave vorig jaar was ik erg gemotiveerd om dit jaar terug te keren. Het zou mijn tiende Tour geweest zijn, maar spijtig genoeg moet ik mijn plannen uitstellen. In de volgende weken zal ik de nummer één supporter zijn van de ploeg. Ik wens al mijn ploegmakkers veel succes en ik heb er vertrouwen in dat ze enkele mooie resultaten zullen behalen.”

“Ik kan het moeilijk begrijpen”

Bij de start van Halle-Ingooigem kon Gilbert zijn ontgoocheling niet verbergen. “Het is een complete verrassing en een ontgoocheling. Maandag kreeg ik het nieuws te horen van Tom Steels, Patrick Lefevere heb ik nog niet gehoord. Ik hoorde van Tom dat hij het lastig vond om het mij te vertellen. Ik had er hard naartoe gewerkt en ik had veel zin om te starten. Omdat ik vorig jaar weggevallen was. Omdat de Tour dit jaar de Tour in Brussel start. Eerlijk, ik heb het er moeilijk mee om de beslissing te begrijpen. Maar de beslissing is gevallen. Ik moet er mee leven. Ik blijf echter professioneel, er zijn nog veel mooie koersen dit jaar. Het WK op een mooi parcours blijft een belangrijk doel. Ik blijf positief. Dit is geen catastrofe, vraag dat maar aan Chris Froome. Ik zit liever in mijn situatie dan in die van hem. En uiteraard zal ik de eerste zijn om blij te zijn als één van mijn ploegmakkers een rit wint in de Tour. Ik blijf supporter.”

Al verschillende ploegleiders aan de lijn gehad

“Ik ben op het einde van het seizoen einde contract. Ik heb veel contacten en we zullen de komende weken de beste beslissing nemen. Ik lanceer geen geruchten. Maar uiteraard zal deze niet-selectie meespelen in mijn beslissing om al dan niet bij Deceuninck-Quick Step te blijven. Dat is logisch. Ik heb in mijn carrière altijd gekozen voor de beste sportieve projecten die me hebben geholpen om de koersen te winnen die ik heb gewonnen. Ik heb altijd mijn ploegen gekozen op basis van mijn ambities en dat zal zo blijven. Ik wil graag nog twee jaar doorgaan en heb verschillende opties. Vanochtend hebben al ploegleiders van verschillende teams mij gebeld toen het nieuws in de media verscheen omdat ze wisten dat dit geen goed nieuws was voor mijn toekomst. Maar ik rijd vandaag een koers en wil er niet verder over praten. Ik laat dat over aan mijn manager, dat is zijn job.”

Tom Steels: “Heel lastig om slechts acht renners te kiezen”

“Met zo’n sterke groep was het heel lastig om slechts acht renners te kiezen”, aldus ploegleider Tom Steels. “Het is jammer dat iemand als Philippe Gilbert er niet bij is. Maar we vinden dat dit een heel evenwichtig team is “We hebben drie kopmannen met wie we op verschillende terreinen etappes kunnen winnen en een rol kunnen spelen in het algemeen klassement. Dat is een moeilijke oefening maar met deze selectie en onze ervaring kunnen we het goed doen in heel wat ritten.”

ANALYSE.De niet-selectie van Philippe Gilbert kan gevolgen hebben voor zijn toekomst bij Deceuninck - Quick Step (+)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.