Tinne Van der Straeten geeft schepenambt in Koekelberg op voor plek in de Kamer

Tinne Van der Straeten geeft schepenambt in Koekelberg op voor plek in de Kamer

Foto: BELGA

Brussel / Koekelberg -

Tinne Van der Straeten (Groen) geeft haar schepenambt in de Brusselse gemeente Koekelberg op voor een plek als volksvertegenwoordiger in de Kamer. Dat nieuws brengt Bruzz en wordt door Van der Straeten bevestigd aan Belga. De beslissing is een gevolg van de decumulregel bij Groen.

“Wij cumuleren inderdaad niet en engageren ons er ook voor op voorhand. Ook niet in kleine gemeenten. Daarom legt Marie Bijnens vrijdag de eed af als schepen, ze neemt mijn bevoegdheden mobiliteit, openbare werken en Nederlandstalige aangelegenheden over”, zegt Van der Straeten.

Helemaal opgeven doet ze Koekelberg niet, want het Groen-kopstuk blijft actief in de gemeenteraad en in de locale groep.

Energie en klimaat

Haar volgende uitdaging bevindt zich nu opnieuw in de Kamer, waar ze eerder al van 2007 tot 2010 zat. Na negen jaar keert ze terug als verkozene op de tweetalige lijst Ecolo-Groen.

“Ik ga terug werken op de thema’s energie en klimaat. Maar ook op Brusselse thema’s zoals Beliris, dat grote Brusselse projecten zoals de metro financiert. Ik zal proberen het verschil te maken door bruggen te bouwen, want als we samenwerken kunnen we in dit land grootste dingen verwezenlijken”, oordeelt Van der Straeten.

Corrigeer

NIEUWS