Vanessa Chinitor, Wendy Van Wanten en Garry Hagger fleuren openluchtreceptie op

FOTO. 'De mooiste Delhaize' opent met een heus volksfeest

"Kom binnen en kijk maar eens goed rond", het waren de gevleugelde woorden waarmee zaakvoerder Dany Van Assche - van de Delhaize dus en niet zijn naamgenoot van UNIZO - de klanten woensdagavond verwelkomde, samen met zijn echtgenote Nancy en dochtertje Estée. Gemeend en oprecht, want de liefde voor de klanten staat bij de uitbaters centraal. Lang voor zes uur stond er dan ook al een lange wachtrij aan de ingang om een glimp op te vangen van de Delhaize 2.0, dubbel zo groot als zijn voorganger.

"We zijn er geraakt, ondanks de snikhete dagen dan nog bij de verhuis. Vorige nacht heb ik maar twee of drie uur geslapen, vandaag ben ik zelfs niet naar huis geweest, ik heb hier gedoucht", aldus een behoorlijk nerveuze zaakvoerder Dany Van Assche, iets voor zessen woensdagavond. Nog gauw even de knoppen voor de toegangsdeuren testen, want goed was niet goed genoeg. Perfect moest het allemaal zijn, voor de ontvangst van een paar duizend gasten. Een hartelijk onthaal, een rondgang door de winkel en terug naar buiten voor een gigantische openluchtreceptie, dat was het scenario. Daar wachtten cava, witte wijn en streekbieren op de dorstigen. Er waren hartige en zoete hapjes en gebak, ter plaatse bereid. Een heus volksfeest mocht het worden, de opening van de nieuwe Delhaize: Dirk Bauters en Vanessa Chinitor, Wendy Van Wanten  -  in duo met Dany Van Assche - en Garry Hagger kwamen voor de ambiance zorgen. Schepen van Lokale Economie en Middenstand Fréderic Droesbeke mocht het woordje van de gemeente doen. 

De winkeloppervlakte van de nieuwe zaak is meer dan verdubbeld, van 1170 m² naar een netto winkeloppervlakte van 2500 m², met vooral een sterke uitbreiding in de versafdelingen: groenten en fruit, brood en banket, en vlees. Niet toevallig dat laatste, want Dany is beenhouwer van opleiding. "De winkel werd na 22 jaar te krap, voor het comfort van de klanten en voor het personeel. Mensen moeten ruim en makkelijk kunnen winkelen, zonder geduw en getrek met de winkelkar", aldus de uitbaters die met 1100 zonnepanelen van Solar Constructs op het dak van de winkel ook de ecologische kaart van de toekomst trekken.

De eerste reacties? "Prachtig, uniek voor Lochristi, ze hebben zichzelf overtroffen, een gigantische winkel, een machtig project, gezellig en bijna huiselijk ingericht, geen ketengevoel, net wat ik ervan verwachtte, wat Lochristi verdient, wat deze uitbaters en hun personeel verdienen, topwinkel, enz..". Er werd niet zuinig omgesprongen met complimentjes door de eerste nieuwsgierige bezoekers.

Straks om 8.00 uur is de gloednieuwe Delhaize in Dorp-Oost open, waarvoor hij dient: om er gewoon te gaan winkelen. Wanneer u hier en daar kleine oogjes en een geeuw ziet, dan weet u waarom. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio