‘Dertigers’ wordt nu ook een boek

‘Dertigers’ wordt nu ook een boek

Foto: © VRT - 2019

Het tweede seizoen van de Eén-reeks ‘Dertigers’ is nog volop in de maak. Voor wie niet kan wachten, verschijnt in september alvast het boek ‘Het verhaal van Pieter’. Dat speelt zich vijftien jaar geleden af, toen de zes vrienden elkaar leerden kennen. En de tweelingbroer van Pieter nog leefde.

Drie afleveringen, zolang had de VRT nodig om te beslissen dat ze een tweede seizoen van Dertigers wou bijboeken. De reeks, die het wel en wee van de vrienden Pieter, Tinne, Bart, Nora, Alex en Saartje volgt, lokte dagelijks vlot tot 750.000 kijkers en werd ook online druk aangeklikt. Die populariteit resulteert nu in een boek, Het verhaal van Pieter. Een prequelverhaal dat ons vijftien jaar terug in de tijd brengt, toen Pieter en co. nog studenten waren.

‘Dertigers’ wordt nu ook een boek
Foto: rr

Terwijl Pieter in de reeks worstelt met de dood van zijn tweelingbroer Robin, leeft die laatste nog in het boek. De broers zijn elkaars evenbeeld, maar hun karakters kunnen niet meer verschillen. Robin pakt elk avontuur met beide handen aan, terwijl Pieter meer een dromer is. Wanneer de broers op kot gaan in Antwerpen, is het Robin die zijn broer meesleurt tegen de wil van hun ouders. Op kot maken ze meteen vrienden met wie ze lief en leed delen. De banden worden alsmaar hechter, maar wanneer Pieter het idee krijgt dat hij en Robin verliefd zijn op hetzelfde meisje, komt er een barst in hun relatie.

Het verhaal van Pieter ligt vanaf september in de boekhandel.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees