Zelfs fans van Man City op post voor oefenmatch van Anderlecht in Oudenaarde

Zelfs fans van Man City op post voor oefenmatch van Anderlecht in Oudenaarde

Foto: Photo News

Het equivalent van een headliner op Rock Werchter. Dat is het effect dat Vincent Kompany tegenwoordig heeft op de plaatsen waar hij opduikt. In Oudenaarde, waar Anderlecht zaterdag om 17 uur een oefenmatch speelt, is dat niet anders. De amateurclub verkocht in voorverkoop liefst duizend tickets (twee derden van een normale competitiematch) en verwacht straks aan de kassa een verdubbeling van dat aantal.

“Er komt zelfs een delegatie fans uit Manchester kijken”, zegt clubsecretaris Chris Laurent. “En ik heb ook al supporters van Antwerp aan de lijn gehad die kaarten wilden kopen. Mijn telefoon staat gewoon niet stil.”

Gisteren speelde Anderlecht – zonder Kompany – een oefenmatch achter gesloten deuren tegen het Oekraïense FC Oleksandria. Paars-wit verloor met 1-2. Isaac Kiese Thelin scoorde vanop de stip. Er deden weer veel beloften mee. Middenvelder Dewaele en aanvaller Suray speelden als enigen de volledige match.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.