Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

In de zaak staan honderden tenten opgesteld. Vanaf vandaag, zaterdag, kunt u er terecht bij Tamara en Bruno.ivh

Winkeloppervlakte is op nieuwe locatie meer dan verdubbeld

Grootste kampeerwinkel van het land strijkt neer in Evergem

Evergem/Lochristi

-

Evergemnaren Bruno Reunes en Tamara De Cuyper (beiden 45) baatten vijf jaar lang een zaak voor kampeerartikelen uit in Lochristi, maar zaterdag 29 juni openen ze aan de Schoonstraat in Evergem hun nieuwe winkel The Camping Store. De zaak is de grootste kampeerwinkel van België en qua tentenaanbod zelfs van Europa.

De winkel is gevestigd op de site van de gewezen bloemisterij Van Damme. Bruno en Tamara waren werknemers bij cementfabriek CBR en Ikea, toen ze in 2014 als zelfstandigen aan de Antwerpsesteenweg in Lochristi de gekende zaak Camping De Waele overnamen.

“Die heet sinds 2016 The Camping Store. We huurden de gebouwen en konden op die locatie niet uitbreiden. In een straal van 30 kilometer zochten we lang vruchteloos een alternatief. Plots vonden we het dicht bij huis”, zegt Bruno. “Twee jaar geleden was bloemisterij Van Damme over te nemen. Voor de overname waren we niet geïnteresseerd, maar de ligging, de gebouwen en ruime parking spraken ons fel aan. Uiteindelijk konden we alles kopen. Na een voorbereidend jaar met vergunningsaanvragen startten vier maanden geleden de aanpassings- en bouwwerken. Het was zwoegen om alles nog voor de zomervakantie klaar te krijgen”, vertelt Bruno.

“De winkeloppervlakte van 5.000 vierkante meter in Evergem is twee keer groter dan die in Lochristi”, vult Tamara aan. “Hier zijn honderd tenten uitgestald. Achter ons groot gebouw ligt nog een weide van 7.000 vierkante meter. Die willen we volgende zomer gebruiken om ons aanbod nog beter te presenteren. We verkopen alles wat met kamperen en dagtoerisme te maken heeft. Dat zijn 20.000 verschillende artikelen. Naast de winkel met divers kampeermateriaal staan op de gelijkvloerse verdieping voortenten en vouwwagens. Op de eerste verdieping zijn trekkers- en familietenten opgesteld. In ruim honderd tenten kan je een kijkje nemen. We hebben ook een groot aanbod van kwaliteitsvolle vrijetijdskleding en wandelschoenen.”

bruno reunes uitbater the camping store “We wilden uitbreiden, maar dat kon niet in Lochristi. Plots vonden we de perfecte oplossing dicht bij huis”

“Met onze drie zonen zijn we zelf fervente kampeerders. We kennen dus de noden en we verkopen ook wisselstukken en accessoires. Onze zaak wordt geleidelijk een beleveniswinkel. Daarin zullen onze klanten met onder meer stoelen en tafels voor en in de tenten een echt kampeergevoel krijgen en gemakkelijker kunnen beslissen over hun aankoop”, besluit Bruno.

The Camping Store, Schoonstraat 242, Evergem, telefoon 09-226.69.64. Van dinsdag tot zaterdag doorlopend open van 9 tot 18 uur. Opening zaterdag 29 juni met hapjes en drankjes en geschenkjes voor de kinderen.