15-jarige jongen overleden in ziekenhuis na innemen xtc

Een vijftienjarige jongen uit Keerbergen is in het ziekenhuis overleden na een vermoedelijke overdosis drugs vorige week. Dat meldt het Antwerpse parket. De jongen was op maandag 24 juni onwel geworden in natuurpark Hondsbossen in Sint-Katelijne-Waver, waar hij met enkele vrienden vertoefde. Eén van de andere jongeren is voor de jeugdrechter geleid omdat de hulpdiensten toen te laat werden gebeld en omdat hij de drugs zou hebben aangeleverd.

jvh, tdk

Het slachtoffer werd die maandagavond onwel en verloor het bewustzijn. Zijn gezellen zouden eerst zelf geprobeerd hebben hem te helpen, waardoor de hulpdiensten te laat verwittigd zouden zijn. De jongen werd uiteindelijk naar het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden overgebracht, waar sporen van amfetamines werden vastgesteld. De jongen belandde in een coma, waarna vrijdag beslist werd om hem over te brengen naar het UZ in Leuven. Daar overleed hij in de nacht van zondag op maandag.

Het Antwerpse parket voert een onderzoek naar het overlijden. “Er zijn onderzoeken gestart rond schuldig verzuim én handel in drugs met de dood tot gevolg”, zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. “Een zestienjarige is in een jeugdinstelling geplaatst voor schuldig verzuim en omdat er aanwijzingen zijn dat hij de drugs heeft aangeleverd. Over de rol van de andere aanwezigen lopen de verklaringen uit elkaar, maar het onderzoek loopt nog.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie